• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Vaaleat pähkinäpiparit

Vaaleat pähkinäpiparit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 65 annosta
  • 30 - 60 min
  • 466 kcal / 100 g

Ainekset

65 annosta
    • 250gvoita
    • 2 1/2dlsokeria
    • 1kananmuna
    • 1rklsiirappia
    • 6dlvehnäjauhoja
    • 1tlsoodaa
    • 1tlinkivääriä
    • 1tlkanelia
    • 1tlneilikkaa

Pinnalle

    • kananmunaa
    • hasselpähkinärouhetta tai
    • kokonaisia hasselpähkinöitä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vatkaa voita ja sokeria hetkisen, ei vaahdoksi asti. Lisää muna hyvin vatkaten ja siirappi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, sooda, inkivääri, kaneli ja neilikka. Lisää jauho-mausteseos taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Kauli taikina noin 5 mm paksuiseksi levyksi ja ota levystä muotilla piparkakkuja leivinpaperin päälle pellille. Voitele munalla piparin keskusta (ei koko piparia) ja ripottele pinnalle pähkinärouhetta tai pähkinänpuolikas.
  3. Paista 225-asteessa uunin kekitasolla 3-4 minuuttia.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 466 kcal1 950 kJ
  • Proteiinia7,03 g
  • Hiilihydraatteja46,1 g
  • Rasvaa28,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille