Vadelma vie lapsuuteen

Makea vadelma palauttaa pintaan lapsuuden muistot - auringonpaahteen, ampiaisten surinan, nurmikon tunnun varpaissa ja vauhdikkaat kesäleikit. Vadelma oli tärkeä osa onnellista kesää - ja on sitä yhä. Onneksi vadelmasta riittää kuitenkin iloa ympäri vuoden!

Upean suklaiset vadelmareseptit

Kaksi ikisuosikkia, suklaa ja vadelma, ovat vieläkin täydellisempiä yhdessä! Suklaiset vadelmamuffinit on hauska ja nopea pyöräyttää yhdessä lasten kanssa. Suklaalla viimeistellyt vadelmarahka tai vadelmapiirakka ovat makunystyröitä hivelevä lisä kahvipöytään.  Makuhermoja hivelevät, suklaantäyteiset vadelmatryffelit katoavat nopeasti parempiin suihin ja upea, suklaalla kyllästetty vadelmasacher suorastaan sulaa suuhun.

Vadelmakakut syntymäpäiväjuhliin

Ikimuistoiset synttärijuhlat kruunataan perinteisellä vadelmatäytekakulla, joka taltuttaa kovimmankin makeanhimon. Mehevä Runebergin vadelmakakku riittää isollekin porukalle. Kesäinen vadelmajuustokakku on helposti valmistuva kohokohta juhliin, joissa halutaan vaihtelua perinteiselle täytekakulle. 

Raikkaat vadelmasalaatit

Oletko koskaan kokeillut vadelmaa salaateissa? Suosittelemme! Grillijuustolla höystetty vadelmasalaatti sopii hienosti kesäiseen ruokapöytään, ja vadelmakastikkeella maustettu vadelma-nektariinisalaatti vuodenjuustokuutioin on positiivinen yllättäjä. Juustolastuilla viimeistelty, raikas vesimeloni-vadelmasalaatti vie myös kielen mennessään!

Vadelmajälkiruoat hienostuneisiin kesäjuhliin

Vadelmasta loihdit myös upeat jälkiruoat juhliin. Jogurttinen vadelmatiramisu on helppo mutta juhlava jälkiruoka, joka sammuttaa makeanhimon.  Karpaloinen vadelmakiisseli tuo piristävää vaihtelua perinteiselle vadelmakiisselille, ja voidaan tarjota vaikkapa kermavaahdon kera. Vadelmajogurttijäädyke on juhlapöydän kuningatar, ja salmiakilla maustettu vadelmajäädyke on huikea makean marjan ja suolaisen salmiakin yhdistelmä.

Tutustu myös kymmeniin muihin herkullisiin vadelmaresepteihimme!

 

Vadelmareseptit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.