• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Välimeren kasvispizza

Välimeren kasvispizza
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 531 kcal / annos (300g)

Ainekset

6 annosta

Pohja

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Mittaa noin 42-asteinen vesi taikinakulhoon. Lisää suola ja sokeri. Sekoita hiiva ja pieni määrä jauhoja keskenään ja kaada taikinaan. Lisää jauhoja vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa öljy. Jätä taikina pehmeäksi ja alusta sileäksi palloksi. Aseta kulho lämpimään vesialtaaseen, peitä taikina liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
  2. Kuumenna paistokasarissa öljy, lisää vihannekset, hiennonnetut valkosipulinkynnet sekä yrttisekoitus. Paista vihanneksia sekoitellen 7-8 minuuttia, kunnes ne ovat kunnolla kuumia. Mausta suolalla.
  3. Kaada hyvin kohonnut taikina jauhotetun leivinpaperin päälle. Taputtele tai kauli se jauhoja apuna käyttäen uunipellin kokoiseksi ohueksi pohjaksi. Levitä tomaattimurska pohjalle ja ripottele juustoraaste päälle.
  4. Levitä vihannesseos pizzan päälle. Paista 250 asteessa, uunin alimmalla tasolla 12-14 minuuttia, kunnes pohja on kypsynyt, reunat saaneet väriä ja juusto sulanut. Ripottele oreganoa kuuman pizzan pinnalle. Tarjoa lisäksi salaattia.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 531 kcal2 230 kJ
  • Proteiinia19 g
  • Hiilihydraatteja43 g
  • Rasvaa31 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille