• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Välimeren vuohenjuustopiirakka

Herkullinen ja helppo suolainen piirakka, jossa täytteenä grillattuja vihanneksia ja vuohenjuustoa.
Välimeren vuohenjuustopiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

5 annosta

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Nipistele sulaneet taikinalevyt pitkältä sivulta yhteen ja taputtele taikina pohjaksi piirakkavuoan (halkaisija noin 25 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta pohja kylmään kovettumaan.
  2. Kiehauta jäiset pakastevihannekset ja hienonnettu valkosipuli pannulla öljyssä pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta vihannekset suolalla ja Provencen mixillä.
  3. Pistele jähmettynyt piirakkapohja haarukalla ja esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 8-10 minuuttia.
  4. Lado kasvikset juustoraasteen kanssa kerroksittain piirakkapohjalle. Leikkaa vuohenjuusto noin puolen sentin viipaleiksi ja asettele kiekot tasaisesti piirakan päälle. Vatkaa munat ja ruokakerma sekaisin ja mausta seos pippurilla sekä hienonnetulla oreganolla. Kaada seos vuokaan.
  5. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 25-30 minuuttia. Piirakka on kypsä, kun täyte on hyytynyt ja pinta saanut väriä.

Ravintosisältö perannos 250g100 g

  • 588 kcal2 480 kJ
  • Proteiinia19 g
  • Hiilihydraatteja32 g
  • Rasvaa44 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille