ValkopapukeittoReseptin takana kumppani

Valkopapukeitto

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Pehmeä valkopapukeito maistuu niin alkuruoaksi tai kevyeksi pääruoaksi. Nam, miten herkullista!
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

6 annosta
1 1/2 l
 
vettä
tai
2 dl
 
valkoisia papuja
tai
1 tl
 
timjamia
tai
3
 
persiljan vartta
tai
3
 
tillin vartta
tai
1 (200 g)
 
sipulia
tai
10 cm:n
 
pala purjoa
tai
50 g
 
voita
tai
2 rkl
 
oliiviöljyä
tai
3
 
kasvisliemikuutiota
tai
1 1/2 dl
 
kermaa
tai
2 rkl
 
vehnäjauhoja
tai
1 tl
 
sokeria
tai
 
aromisuolaa
tai

Pinnalle

 
persiljaa hienonnettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
351 kJ / 84 kcal
Rasva
6 g
josta tyydyttynyttä
3,1 g
Hiilihydraatit
4,6 g
josta sokereita
1,4 g
Proteiini
2,3 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Laita hyvin huuhdotut pavut kylmään veteen. Liota yön yli.

Valuta liotusvesi pois ja lisää puhdas vesi tilalle. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori pinnalle muodostuva vaahto pois. Lisää mausteet ja liemikuutiot. Anna kypsyä noin 2 tuntia.

Kuori ja pilko sipulit sekä viipaloi purjo. Kuumenna rasvat paistinpannussa ja kuullota sipulit rasvassa. Lisää jauho-kerma-vesisuurus ja keitä kunnes sakenee. Lisää sipuliseos keiton joukkoon kypsentämisen loppuvaiheessa.

Hauduta 10 minuuttia. Mausta tarvittaessa aromisuolalla. Ripottele keiton pinnalle persiljasilppua.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta