ValkopapukeittoReseptin teki kumppani

Valkopapukeitto

  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta
    • 1 1/2lvettä
    • 2dlvalkoisia papuja
    • 1tltimjamia
    • 3persiljan vartta
    • 3tillin vartta
    • 1(200 g)sipulia
    • 10cm:npala purjoa
    • 50gvoita
    • 2rkloliiviöljyä
    • 3kasvisliemikuutiota
    • 1 1/2dlkermaa
    • 2rklvehnäjauhoja
    • 1tlsokeria
    • aromisuolaa

Pinnalle

    • persiljaa hienonnettuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Laita hyvin huuhdotut pavut kylmään veteen. Liota yön yli.
  2. Valuta liotusvesi pois ja lisää puhdas vesi tilalle. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori pinnalle muodostuva vaahto pois. Lisää mausteet ja liemikuutiot. Anna kypsyä noin 2 tuntia.
  3. Kuori ja pilko sipulit sekä viipaloi purjo. Kuumenna rasvat paistinpannussa ja kuullota sipulit rasvassa. Lisää jauho-kerma-vesisuurus ja keitä kunnes sakenee. Lisää sipuliseos keiton joukkoon kypsentämisen loppuvaiheessa.
  4. Hauduta 10 minuuttia. Mausta tarvittaessa aromisuolalla. Ripottele keiton pinnalle persiljasilppua.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille