Valkosipulikana ja ananas-kurkkusalaatti
Tämä salaatti maistuu herkulliselta myös grillimakkaran kanssa. Ohjeen Resepti: Mari Moilanen
3-4 annostaalle 15 min
Ainekset
3-4 annosta
- 1pkt(340 gPirkka kanan ohutleikkeitä, maustamaton
- 2rkloliiviöljyä
- 1valkosipulinkynsi murskattuna
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
Ananas-kurkkusalaatti
- 1tuore, kypsä ananas
- 1kurkku
- 1punainen chili hienonnettuna
- 1/2ruukkuatuoretta korianteria
- 1limetin mehu
- n. 1rkloliiviöljyä
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
Valmistus
alle 15 min- Sekoita öljy, valkosipuli, suola ja pippuri. Pikamarinoi kanat valkosipuliöljyssä sivelemällä ne kauttaaltaan marinadilla. Paista kypsiksi grillissä noin pari minuuttia per puoli.
- Leikkaa ananaksesta kuoret ja kova keskiosa pois, viipaloi ja paloittele ananas. Leikkaa kurkku pituussuunnassa halki ja leikkaa puolikkaat viipaleiksi. Nypi korianterinlehdet irti varsista, hienonna hieman tarvittaessa. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään.
- Purista salaatin päälle yhden limetin mehu, lorauta joukkoon hieman oliiviöljyä ja mausta salaatti suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin ja vie tarjolle.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi