• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Valkosuklaa-tuorejuustokakkuReseptin teki kumppani

Valkosuklaa-tuorejuustokakku

  • 20 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

20 annosta

Pohja:

    • 100gdigestivekeksejä
    • 50gvoita tai margariinia sulatettuna

Täyte:

    • 400gvalkosuklaata
    • 2 1/2dlkuohukermaa
    • 1rs(200 g)maustamatonta tuorejuustoa
    • 1prk(250g)mascarponejuustoa
    • tai
    • yhteensä 2 rasiaa maustamatonta tuorejuustoa

Mustikkakastike:

    • 300gmustikoita
    • 1/2dlsokeria
    • 1rklsitruunan mehua

Valmistus

yli 60 min
  1. Leivinpaperoi irtopohjavuoan (Ø 20-23 cm) pohja. Murskaa keksit monitoimikoneessa ja pyöräytä rasvasula joukkoon. Painele seos ohueksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin tai pakastimeen täytteen valmistuksen ajaksi.
  2. Sulata paloiteltu valkosuklaa miedolla lämmöllä paksupohjaisessa kattilassa tai mikrossa sulatusteholla, sekoittele pari kertaa sulatuksen aikana. Jäähdytä hetki. Sekoita kuohukerma ja tuorejuustot sileäksi, lisää suklaasula koko ajan sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta aaltoilevaksi. Säilytä jääkaapissa 3 tunnista seuraavaan päivään.
  3. Soseuta kastikkeen mustikat, kaada seos siivilään ja pyöritä se siivilän läpi esim. kauhalla tai lusikalla sekoittaen. Sekoita sokeri ja sitruunan mehu joukkoon. Jäähdytä. Pyöräytä kakku irti vuoan laidasta terävällä veitsellä, avaa salpa ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Siisti leivinpaperireunat tai poista paperi. Tarjoa mustikkakastikkeen kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 21 arvostelua