• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Vappumenu à la Top Chef

Resepti: Teppo Säkkinen
Vappumenu à la Top Chef
Reseptin teki kumppani
  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 1pktnakkeja
    • 1pktlihapullia
    • 1psranskalaisia

Sweet and sour ketchup:

    • 1dlruokokidesokeria
    • 1dlpunaviinietikkaa
    • 10tomaattia
    • 1/2nippubasilikaa
    • 2shalotti- tai keltasipulia
    • 3valkosipulinkynttä
    • 5oksaa timjamia
    • suolaa
    • mustapippuria myllystä
    • 1dlrypsiöljyä

Timjamisuola:

    • 1nipputimjamia
    • 1dlsuolaa

Chilimajoneesi:

    • 1dlmajoneesia
    • 1rklketsuppia (mieluiten itsetehtyä)
    • 1tlchilitahnaa
    • 5tippaatabascoa
    • 1/2tlsokeria
    • suolaa
    • mustapippuria
    • sitruunanmehua

Kirkas perunasalaatti:

    • 10perunaa
    • 2shalottisipulia
    • 2dlöljyä
    • 4rklvalkoista balsamicoa
    • 2rklsokeria
    • 2rklsuolaa
    • 40gkapriksia
    • 1/2nipputilliä
    • 1nippukevätsipulia

Roasted Wings:

    • 1pktkanan siipiä

Tsatziki:

    • 1kurkku
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1prkturkkilaista jogurttia
    • suolaa
    • mustapippuria
    • 1/2sitruunan mehu

Parsaa:

    • 1nippuvihreää parsaa
    • 1/2pktvoita
    • 1 1/2lvettä
    • 1/2dlkarkeaa merisuolaa
    • 2rklsokeria
    • 4-5oksaa timjamia

Polonaise:

    • 4viipalettavaaleaa paahtoleipää
    • 2kananmunaa
    • 1/2nippupersiljaa
    • suolaa
    • mustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. VAPPU HELPOMMIN:
  2. Nakit, lihapullat ja ranskanperunat: Paista uunissa n. 200 asteessa kunnes ovat rapeita ja saaneet kauniin värin.
  3. Sweet and sour ketchup: Kuori ja pilko sipulit, freesaa kattilassa öljyn kanssa kunnes pehmeitä. Lisää sokeri ja karamellisoi kunnes sokeri kullanruskeaa. Possauta etikka joukkoon, ja keitä puoleen. Lisää neljään osaan leikatut tomaatit sekaan sekä loput mausteet. Keitä reilulla lämmöllä noin 5-10 kunnes osa nesteestä haihtunut pois. Aja kaikka sekaisin, joko blenderillä tai sauvasekoittimella. Kaada takaisin kattilaan, ja keitä vielä hetki nippuun, kunnes halutun paksuista. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää happoa tai sokeria tarvittaessa lopuksi.
  4. Timjamisuola: Kuivaa timjameita pellillä uunissa 160 asteessa noin 10-15 kunnes kuivia. revi lehdet irti ja hienonna joko veitsellä tai blenderillä. Sekoita hienonnettu timjami suolan joukkoon ja mausta ranskalaiset.
  5. Chilimajoneesi: Sekoita kaikki ainekset sekaisin, mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan, purista lopuksi sitruunanmehua maun mukaan.
  6. Tarjoile nakit, ranskalaiset ja lihapullat näillä maistuvilla lisukkiella ja lisäksi vielä sivusta Myrttisen suolakurkkuveneitä.
  7. VAPPU PITKÄN KAAVAN MUKAAN:
  8. Kirkas perunasalaatti: Keitä pestyt perunat suolalla ja tillillä maustetussa vedessä kypsiksi. Pilko perunat kuumina palasiksi. Sekoita öljy, balsamico ja mausteet sekaisin. Pilko shalotti puoli renkaiksi ja lisää marinadin joukkoon, sekoita. Lisää lopuksi kaprikset ja pilkotut perunat marinaadiin ja sekoita. Anna marinoitua muutama tunti jääkaapissa ennen tarjoilua. Valuta ennen tarjoilua ylimääräinen öljy pois. Koristele hienonnetulla kevätsipulilla. Tarjoile rapeiden nakkien kanssa.
  9. Roasted Wings: Paahda uunissa 180 asteessa, kunnes kypsiä.
  10. Tsatziki: Raasta kurkku raastimella. Suolaa ja laita siivilään valumaan noin puoleksi tunniksi. Purista käsin vielä lopuksi ylimääräinen neste pois. Sekoita kurkku jogurtin joukkoon. Raasta valkosipuli sekaan. Mausta. Anna levätä hetken jääkaapissa ennen tarjoilua.
  11. Parsaa: Laita vesi, voi, suola ja sokeri kattilaan ja kiehauta. Kuori sillä välin parsat ja kun makuliemi alkaa kiehumaan, lisää parsat veteen. Keitä vihreitä noin 1-2 min ja valkoisia noin 3-4 min, riippuen paksuudesta.
  12. Polonaise: Hienonna leipä hienoksi kuutioksi ja kuivaa 100 asteisessa uunissa kunnes rapeaa. Keitä kananmunia 11 min, jäähdytä ja hienonna pieneksi kuutioksi. Hienonna persilja. Paista leipä voissa pannulla kullanruskeaksi, lisää joukkoon kananmuna, sekoita. Lisää lopuksi persilja, mausta suolalla ja pippurilla.
  13. Vinkki! Tarjoile Parsa polonaise Hollandaise kastikkeen kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille