• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Värikäs pasta carbonara vihanneksillaReseptin teki kumppani

Värikäs pasta carbonara vihanneksilla

Resepti: Midi Vuorela

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 200gtagliatellea
    • vettä
    • suolaa
    • 1kesäkurpitsa
    • 2porkkanaa
    • 1pkt(á 170 g)pekonia
    • 2dlruokakermaa
    • suolaa
    • mustapippuria rouhittuna
    • persiljaa, timjamia ja/tai basilikaa hienonnettuna

Tarjoiluun:

    • parmesaania

Valmistus

30 - 60 min
  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Halkaise pesty kesäkurpitsa, kaapaise puolikkaista pehmeät sisukset lusikalla ja vedä puolikkaat juustohöylällä pitkiksi ”tagliatelle”-lastuiksi. Leikkaa hyvin pestyt porkkanat pitkiksi lastuiksi kuorimaveitsellä vedellen. Lisää kasvislastut pastan keitinveteen noin minuuttia ennen kuin lopetat pastan keittämisen.
  3. Silppua pekoni ja paista silppu rapeaksi. Siirrä silppu talouspaperin päälle valumaan. Kaada kerma pannuun, lisää mausteet ja keitä 2-3 minuuttia. Lisää pekoni pannuun ja sekoita valutettu pasta joukkoon. Viimeistele pasta carbonara yrttisilpulla ja karkeaksi rouhitulla mustapippurilla.
  4. Tarjoa parmesaanin kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille