Vastustamaton lettukakku

Tätä kakkua eivät lapset voi vastustaa, eivätkä aikuisetkaan millään malttaisi olla santsaamatta toista palaa. Monikerroksinen lettukakku vaatii hieman vaivannäköä, mutta vaiva palkitaan kielen mukanaan vievässä lopputuloksessa.

AineksetVaihe 1Vaihe 2Vaihe 3Vaihe 4

LETTUKAKKU

Lettutaikina:

  • 5 dl Pirkka täysmaitoa
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl sulatettua voita
  • ½ dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • Lisäksi voita tai margariinia paistamiseen

Täyte:

  • 2 dl Pirkka kuohukermaa
  • 1 prk (200 g) maitorahkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl Pirkka mansikkahilloa
  • 1 litra tuoreita marjoja
  • Koristeluun: sitruunamelissaa tai minttua

Valmista lettutaikina sekoittamalla kaikki lettutaikina-ainekset sekaisin. Anna taikinan turvota 15 minuuttia. Paista ohuita lettuja.

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sekaan maitorahka ja mausta sokereilla.

Kokoa kakkuvadille kerroksittain jäähtynyt lettu, hilloa sekä kerman ja rahkan seosta. Koristele kakku tuoreilla hedelmillä sekä sitruunamelissan tai mintun lehdillä.

Lue myös

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

reseptissä käytetyt Pirkka-tuotteet

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.