Vegaaniset pikkumunkitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vegaaniset pikkumunkit

Vegaanisten pikkumunkkien sisästä löytyy ihana mangosydän. Noin 0,20 €/kpl*

  • 40 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

40 kpl
    • 25ghiivaa
    • 1/2dlsokeria
    • 2tlvaniljasokeria
    • 1/2tlsuolaa
    • 1tlkardemummaa
    • n. 6 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1/2dlrypsiöljyä

Lisäksi

    • 1lrypsiöljyä uppopaistamiseen
    • sokeria

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä kauramaito kädenlämpöiseksi kulhossa. Liuota sekaan murennettu hiiva, sokeri, suola, ja vaniljasokeri. Lisää kardemumma.
  2. Alusta sekaan jauhot ja lisää lopuksi rypsiöljy.
  3. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi keittiöliinalla peitettynä.
  4. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Vaivaa taikina ja muotoile se sitten pötköksi. Jaa taikina 40:een palaan. Pyörittele paloista palloja. Nosta pallot leivinpaperille uunipellille ja anna kohota liinalla peitettynä 15 minuuttia.
  5. Kuumenna öljy kattilassa 180-asteiseksi.
  6. Laske taikinapallot pienissä erissä kuumaan öljyyn reikäkauhaa apuna käyttäen. Käännä munkit noin 30 sekunnin kuluttua, kun alapuoli on saanut kauniin ruskean värin ja paista samaan tapaan toiselta puolelta.
  7. Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan. Pyörittele munkit lämpiminä sokerissa.
  8. Vaahdota kauravispi kuohkeaksi. Notkista levite. Yhdistä kaikki täytteen ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Nostele täyte tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Täytä munkit mangoseoksella pursottamalla niihin keskelle täytettä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille