• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
VihannesgratiiniReseptin teki kumppani

Vihannesgratiini

  • 30 - 60 min

Ainekset

    • 1pktruusukaaleja
    • 1-2palsternakka
    • 3porkkanaa
    • 2,5dlkermaa
    • 1ps(130g)emmentalia raastettuna
    • 2tlDijon sinappia
    • tai
    • valkosipulia
    • suolaa
    • mustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pese ja kuori juurekset. Leikkaa porkkanat ja palsternakat kolikoiksi, poista ruusukaaleista kanta ja leikkaa ne kahtia.
  2. Sekoita kermaan juustoraaste, säästä hieman gratiinin päälle. Mausta kerma suolalla, mustapippurilla sekä halutessasi vielä Dijon-sinapilla ja/tai valkosipulilla.
  3. Laita juurekset uunivuokaan ja kaada kermaseos niiden päälle. Ripottele gratiinin pinnalle loput juustot ja rouhaise päälle hieman mustapippuria.
  4. Paista vihannesgratiinia 200 asteisessa uunissa, kunnes juurekset ovat sopivan pehmeitä. Tämä vie noin 30 minuuttia.

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua