Vihannesgratiini
Vihannesgratiini on helppo ja herkullinen lisäke monille ruoille.
- 30 - 60 min
Ainekset
- 1pktruusukaaleja
- 1-2palsternakka
- 3porkkanaa
- 2,5dlkermaa
- 1ps(130g)emmentalia raastettuna
- 2tlDijon sinappia tai
- valkosipulia
- suolaa
- mustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Pese ja kuori juurekset. Leikkaa porkkanat ja palsternakat kolikoiksi, poista ruusukaaleista kanta ja leikkaa ne kahtia.
- Sekoita kermaan juustoraaste, säästä hieman gratiinin päälle. Mausta kerma suolalla, mustapippurilla sekä halutessasi vielä Dijon-sinapilla ja/tai valkosipulilla.
- Laita juurekset uunivuokaan ja kaada kermaseos niiden päälle. Ripottele gratiinin pinnalle loput juustot ja rouhaise päälle hieman mustapippuria.
- Paista vihannesgratiinia 200 asteisessa uunissa, kunnes juurekset ovat sopivan pehmeitä. Tämä vie noin 30 minuuttia.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Tosi hyvää tuli! Lisäsin tosin paistoaikaa n. 15 minuuttia että tuli kypsää.