Vihreät kuulat-kakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Vihreät kuulat-kakku on joulun hitti! Helppo kakkutaikina valmistuu vain vatkaamalla ainekset keskenään. Maku on raikkaan sitruunainen.
Ainekset
12 annosta
100 g | tai |
1 1/2 dl | fariinisokeria tai |
1 | tai |
1 tl | sitruunan kuorta raastettuna tai |
2 dl | tai |
1 tl | tai |
1/2 tl | tai |
Pinnalle | |
---|---|
50 g | huoneenlämpöistä Pirkka Voita tai |
1 rs (180 g) | tai |
1 1/2 dl | tomusokeria tai |
1 tl | tai |
1 rs (500 g) | tai |
Valmistus
yli 60 min
Vaahdota voi ja fariinisokeri sähkövatkaimella. Sekoita muna taikinaan. Lisää hyvin pestyn sitruunan kuori ja mehu. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, vatkaa vain vähän.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Levitä taikina vuokaan.
Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, keskiosa saa jäädä hieman pehmeäksi. Anna jäähtyä täysin.
Valmista kuorrutus sulattamalla voi ja vatkaa kaikki kuorrutteen ainekset keskenään sähkövatkaimella kuohkeaksi kreemiksi. Irrota kakku vuoasta tarjoilulautaselle ja levitä kuorrute kakulle.
Leikkaa vihreät kuulat puoliksi ja irrota palat toisistaan niin, että saat neljä lohkoa. Asettele vihreät kuulat kuorrutteen päälle kuvan mukaisella tavalla.
Kakku on parhaimmillaan huoneenlämpöisenä. Yli jäänyt kakku säilyy jääkaapissa muutaman päivän.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,6(210 arviota)
- 30 - 60 min4,0(228 arviota)
- yli 60 min4,4(17 arviota)
- 30 - 60 min4,4(13 arviota)
- yli 60 min4,0(91 arviota)
- yli 60 min3,9(8 arviota)
- 30 - 60 min2,4(11 arviota)
- yli 60 min3,9(43 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (247 arviota)
- pirkkafani2 vuotta sittenonko kakku hyvää jos sen jättää yön yli jääkaappiin eikä ole vielä maistanut??
- Ei leivota toista kertaa2 vuotta sittenLiian makea, jäi syömättä.
- 😕3 vuotta sittentaikina juoksettui, oli huonon makuista, ei maistunut miltään, kakusta tuli 2cm paksuinen
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenTodella harmillista kuulla, ettei kakku ole onnistunut. Leivonnassa kannattaa käyttää huoneenlämpöisiä aineksia (rasva, munat), jolloin vaahdotus onnistuu paremmin. Voi ja sokeri tulee myös vaahdottaa kunnolla ja vasta sen jälkeen lisätä kananmuna.
- *3 vuotta sittenAivan liian makea. Jäi syömättä.
- ...3 vuotta sittenLiian makea, ei pystytty syömään. Roskiin meni!
- Harmi3 vuotta sittenLiian makea. Vihreät kuulat olivat kakussa raikkainta. Jäi syömättä.
- Vihreiden kuulien ystävä3 vuotta sittenKakku on aivan liian makea. Sitä ei oikein pysty syömään
- Lol3 vuotta sittenHyvä!
- Kuula3 vuotta sittenKreemikuorrute pilaa kakun.
- Kakku3 vuotta sittenSupermakea, vähän liiankin.