• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Viinirypäle-valkosuklaakakku

Viinirypäle-valkosuklaakakku
Reseptin teki kumppani
  • 30 - 60 min

Ainekset

Pohja

    • 1psFanipaloja tai muita keksejä
    • 25gvoita tai margariinia
    • 3/4dlappelsiinin mehua

Täyte

    • 130gvalkosuklaata
    • 2liivatelehteä
    • 1/2applesiinin mehu
    • 2 1/2dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
    • 1prk(250g)maitorahkaa
    • 1dlsokeria

Pinnalle

    • vihreitä ja tummia viinirypäleitä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita Fanipalat, pehmeä rasva ja appelsiinimehu monitoimikoneessa sileäksi ja painele taikina piirasvuoan tai tarjoiluastian, ø 23-25 cm, pohjalle.
  2. Sulata valkosuklaa. Anna liivatelehtien pehmentyä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Valuta liotusvesi liivatelehdistä, puserra viimeiset vesipisarat käsin ja liuota liivatelehdet kiehuvan kuumaan appelsiinimehuun.
  3. Vatkaa jääkaappikylmä vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa rahka ja sokeri sileäksi. Yhdistä vaahdot, lisää appelsiini-liivateliemi ja sulatettu valkosuklaa vaahtoon hyvin vatkaten. Kaada täyte pohjan päälle tarjoiluastiaan.
  4. Siirrä kakku jääkaappiin ja anna hyytyä kolmesta tunnista seuraavaan päivään.
  5. Halkaise pestyt viinirypäleet ja peitä kakun pinta rypäleiden puolikkailla. Tarjoa kahvin tai makean kuohu- tai jälkiruokaviinin kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua