Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
Viinirypäle-valkosuklaakakkuReseptin takana kumppani

Viinirypäle-valkosuklaakakku

Viinirypäleillä koristeltu valkosuklaakakku on herkullinen tarjottava kahvipöytään.

Ainekset

    Pohja

      • 1ps(215 g)Fasupaloja
      • 25gvoita tai margariinia
      • 3/4dlappelsiininmehua

    Täyte

      • 130gvalkosuklaata
      • 2liivatelehteä
      • 1/2applesiinin mehu
      • 2 1/2dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
      • 1prk(250g)maitorahkaa
      • 1dlsokeria

    Pinnalle

      • vihreitä ja tummia viinirypäleitä

    Valmistus

    30 - 60 min
    1. Sekoita Fasupalat, pehmeä rasva ja appelsiinimehu monitoimikoneessa sileäksi ja painele taikina piirasvuoan tai tarjoiluastian, ø 23–25 cm, pohjalle.
    2. Sulata valkosuklaa. Anna liivatelehtien pehmentyä kylmässä vedessä 5–10 minuuttia. Valuta liotusvesi liivatelehdistä, puserra viimeiset vesipisarat käsin ja liuota liivatelehdet kiehuvan kuumaan appelsiinimehuun.
    3. Vatkaa jääkaappikylmä vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa rahka ja sokeri sileäksi. Yhdistä vaahdot, lisää appelsiini-liivateliemi ja sulatettu valkosuklaa vaahtoon hyvin vatkaten. Kaada täyte pohjan päälle tarjoiluastiaan.
    4. Siirrä kakku jääkaappiin ja anna hyytyä kolmesta tunnista seuraavaan päivään.
    5. Halkaise pestyt viinirypäleet ja peitä kakun pinta rypäleiden puolikkailla. Tarjoa kahvin tai makean kuohu- tai jälkiruokaviinin kanssa.

    Kategoriat

    Kokeile myös

    Kommentoi

    Arvosana reseptille11 arvostelua