• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Vokatut omenat ja mantelikerma

Vokatut omenat ja mantelikerma
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • alle 30 min
  • 230 kcal / annos (130g)

Ainekset

6 annosta

Mantelikerma

Valmistus

alle 30 min
  1. Lohko omenat kuorineen. Poista kannat ja siemenkodat.
  2. Sulata voi pannulla. Lisää sokeri, kaneli ja inkivääri. Pyörittele omenalohkoja seoksessa pannulla noin 5 minuuttia, kunnes omenat hieman pehmenevät. Säätele sokerin määrä omenien hapokkuuden mukaan.
  3. Annostele vokatut omenat tarjolle läpinäkyviin laseihin tai jälkiruokakulhoihin. Ripottele kohmeisia puolukoita omenoiden joukkoon. Jätä muutama puolukka koristeeksi.
  4. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, mausta mantelijauheella ja vanilliinisokerilla. Nosta kermavaahto hunnuksi omenoiden päälle ja koristele puolukoilla. Tarjoa jälkiruoaksi.

Ravintosisältö perannos 130g100 g

  • 230 kcal962 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja12 g
  • Rasvaa20 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille