
Wellingtonin pihvi
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Wellingtonin pihvi valmistetaan naudan sisäfileestä. Liha kääritään voitaikinaan yhdessä täytteen kanssa ja paistetaan uunissa.
Ainekset
6 annosta
1 pkt (500 g) | tai |
n. 800 g | naudan sisäfileetä tai |
juoksevaa rasvaseosta tai | |
suolaa tai | |
mustapippuria tai | |
Täyte | |
---|---|
1 rs (200 g) | tai |
1 rkl | juoksevaa rasvaseosta tai |
100 g | maustettua tuorejuustoa, esim. pippuri tai |
1/2 tl | timjamia tai |
Voiteluun | |
1 | kananmuna tai |
Valmistus
30 - 60 min
Sulata voitaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Ota liha huoneenlämpöön noin 1/2 tuntia ennen valmistusta.
Leikkaa filee poikkisyin pihveiksi. Ruskista pihvit nopeasti rasvassa kuumassa pannussa molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.
Valmista täyte. Puhdista ja hienonna herkkusienet. Paista niitä rasvassa, kunnes neste on haihtunut. Lisää tuorejuusto ja timjami. Anna seoksen jäähtyä.
Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 30 x 45 cm). (Ota taikinasta pieni pala koristelua varten.) Leikkaa taikina taikinapyörällä kuudeksi levyksi. Nosta pihvi kunkin taikinalevyn toiseen reunaan. Lusikoi täyte pihvien päälle. Voitele taikinalevyjen reunat munalla. Taita taikina pihvien sekä täytteen päälle. Ummista reunat hyvin. (Tee halutessasi koristeita syrjään jätetystä taikinasta.)
Voitele nyytit munalla (ja koristele taikinakuvioilla). Paista 225 asteessa uunin alatasolla noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut. Tarjoa lisäksi keitettyjä porkkanoita ja parsakaalia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(111 arviota)
- 30 - 60 min4,6(7 arviota)
- 30 - 60 min3,3(92 arviota)
- yli 60 min4,6(8 arviota)
- 30 - 60 min3,5(2 arviota)
- yli 60 min3,2(6 arviota)
- 30 - 60 min3,9(9 arviota)
- yli 60 min4,0(53 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (30 arviota)
- ligma4 vuotta sittenkk
- jepjep5 vuotta sittenOikeestaan tän voi myös tehdä Pirkka jauhelihapihvistä ja voitaikinan korvata Pirkka-valmisräiskäleillä ja lämmittää mikrossa... =)
- Kotitalousopettaja6 vuotta sittenSiis onko reseptin laatija aivan tosissaan ehdottamassa, että liha paistetaan pihveinä????? HALOOOOOO !!!!
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenHei Kotitalousopettaja, tässä reseptissä Wellingtonin pihvit ruskistetaan ja paistetaan yksitellen. Halutessaan sisäfileen voi paistaa kokonaisena https://www.k-ruoka.fi/reseptit/beef-wellington ohjeen mukaan.