• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Yrttiahvenet ja pekonikasvikset

Yrttiahvenet ja pekonikasvikset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 525 kcal / annos (370g)

Ainekset

5 annosta

Ahvenet

    • n. 600gahvenfileitä
    • 1tlsuolaa
    • 1kananmuna

Yrttikuorrutus

Paistamiseen

    • n. 40gvoita

Koristeluun

    • tillin oksia
    • 1sitruuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori perunat, porkkanat ja sipulit. (Uusille perunoille riittää harjaaminen.) Viipaloi kasvikset ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kasviksien joukkoon öljy, suola, basilika ja mustapippuri. Levitä kasvikset leivinpaperille uunipellille. Kypsennä kasviksia 200 asteessa noin 15 minuuttia. Viipaloi herkkusienet ja suikaloi pekoni. Lisää ne pellille ja sekoita lastalla. Kypsennä edelleen noin 10 minuuttia.
  2. Silppua tilli ja persilja. Sekoita keskenään korppujauhot ja yrtit isolla, matalalla lautasella. Vatkaa munan rakenne rikki haarukalla toisella lautasella. Mausta ahvenfileet suolalla. Pyöräytä kalafileet kananmunassa ja sen jälkeen korppujauhoseoksessa.
  3. Paista ahvenfileitä voissa noin 2 minuuttia/puoli. Puserra kypsien kalojen päälle sitruunanmehua. Leikkaa loppu sitruuna tarjoiluvadille.
  4. Siirrä kasvikset tarjoiluvadille. Nosta päälle ahvenet. Koristele tillillä ja sitruunalla.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Ravintosisältö perannos 370g100 g

  • 525 kcal2 200 kJ
  • Proteiinia33 g
  • Hiilihydraatteja37 g
  • Rasvaa28 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille