Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
Yrttijauhelihapihvit ja marinoidut uudet perunatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Yrttijauhelihapihvit ja marinoidut uudet perunat

Yrttiset jauhelihapihvit ja marinoidut kesöperunat maistuvat koko perheelle. Niin helppoa ja herkullista kesäruokaa!

Ainekset

4–5 annosta

Marinoidut perunat

    • n. 1kguusia perunoita
    • vettä
    • 1tlsuolaa
    • 1sipuli
    • 1/2dlaurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadia
    • 1/2dlPirkka makeaa chilikastiketta
    • 1/4dlomenaviinietikkaa
    • 2tlrakuunaa
    • 1/2tlsuolaa
    • mustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita kerma ja kaurahiutaleet kulhossa. Viipaloi halkaistu ja huuhdottu purjo. Kuullota purjoviipaleet öljyssä. Lisää purjo, jauheliha, muna, basilika, jauhelihamauste ja timjami kulhoon. Sekoita mureketaikina tasaiseksi.
  2. Jaa taikina 9 yhtä suureen osaan ja taputtele palat kostutetuin käsin pihveiksi. Paista pihvit öljytilkassa kuumassa pannussa noin 4 minuuttia molemmin puolin. Voit myös grillata pihvit kypsiksi. Halkaise yksi pihvi ja tarkista kypsyys.
  3. Pese perunat ja pane kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä kannen alla kypsiksi, noin 15 minuuttia. Kaada vesi pois.
  4. Hienonna sipuli ja aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita keskenään tomaattitölkin öljy, chilikastike, omenaviinietikka, rakuuna, suola ja mustapippuri. Lohko perunat. Sekoita perunoiden joukkoon sipuli- ja tomaattisilppu sekä marinadi. Anna maustua pari tuntia. Ripottele pinnalle tuoreita yrttejä.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille