• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Yrttijauhelihapihvit ja marinoidut uudet perunat

Yrttijauhelihapihvit ja marinoidut uudet perunat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4-5 annosta
  • yli 60 min
  • 143 kcal / 100 g

Ainekset

4-5 annosta

Marinoidut perunat

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita kerma ja kaurahiutaleet kulhossa. Viipaloi halkaistu ja huuhdottu purjo. Kuullota purjoviipaleet öljyssä. Lisää purjo, jauheliha, muna, basilika, jauhelihamauste ja timjami kulhoon. Sekoita mureketaikina tasaiseksi.
  2. Jaa taikina 9 yhtä suureen osaan ja taputtele palat kostutetuin käsin pihveiksi. Paista pihvit öljytilkassa kuumassa pannussa noin 4 minuuttia molemmin puolin. Voit myös grillata pihvit kypsiksi. Halkaise yksi pihvi ja tarkista kypsyys.
  3. Pese perunat ja pane kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä kannen alla kypsiksi, noin 15 minuuttia. Kaada vesi pois.
  4. Hienonna sipuli ja aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita keskenään tomaattitölkin öljy, chilikastike, omenaviinietikka, rakuuna, suola ja mustapippuri. Lohko perunat. Sekoita perunoiden joukkoon sipuli- ja tomaattisilppu sekä marinadi. Anna maustua pari tuntia. Ripottele pinnalle tuoreita yrttejä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 143 kcal598 kJ
  • Proteiinia6,29 g
  • Hiilihydraatteja9,73 g
  • Rasvaa8,64 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille