• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Yrttikuorrutetut kalafileet ja hernepyree

Vaalea kala saa yrttikuorrutuksen ja kaveriksi hernepyreen. Resepti: Sanna Kekäläinen
Yrttikuorrutetut kalafileet ja hernepyree
Reseptin teki kumppani
  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 600gvaaleaa kalaa fileenä (esim. siika, ahven, kuha)

Kuorrutus

    • 3viipalettavaaleaa leipää
    • 1ruukkutuoreita yrttejä (kuten tilliä tai ruohosipulia)
    • 50ghuoneenlämpöistä voita
    • 1/2tlsormisuolaa
    • 1/3tlmustapippuria

Hernepyree

    • 400gApetit pakasteherneitä
    • 1/2tlsuolaa
    • 25gvoita
    • 1pienisipuli
    • 1/2dlkuohukermaa
    • 1rklsitruunamehua
    • suolaa
    • mustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Poista kalasta ruodot. Mausta kalat kevyesti suolalla ja mustapippurilla.
  2. Tee kuorrutus. Poista leivistä reunat. Paloittele leivät ja laita ne yrttien ja 
voin kanssa kulhoon. Surauta sauvasekoittimella tahnaksi. Taputtele tahna kalapaloille. Nosta jääkaappiin vartiksi.
  3. Paista kaloja 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes kala on kypsää.
  4. Valmista hernepyree: Keitä herneitä 5 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se pannulla voissa kypsäksi. Kaada keitinvesi pois herneistä. Laita ne kulhoon sipulin ja kerman kanssa. Soseuta sauvasekoittimella. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
  5. Tarjoa kalafileet ja hernepyree keitettyjen perunoiden kanssa.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Kommentoi

Arvosana reseptille