Halva on mainio herkku

Monikäyttöinen halva on mainio herkku. Nauti sellaisenaan, sekoita kakun täytteeseen tai murentele jälkiruoan pinnalle.


Mitä halva on?
Välimeren ja Balkanin alueiden herkku valmistetaan seesamitahnasta eli tahinista. Halva makeutetaan sokerilla ja hunajalla tai taatelisiirapilla. Halvan löydät kaupasta kylmähyllystä tai leivontatuotteiden joukosta.

Mihin halva sopii?
Halvaa voi nauttia sellaisenaan, mutta sitä voi käyttää myös leivonnassa. Sekoita halvaa kermavaahtoon ja laita kakun täytteeksi. Halva tuo jälkkäreihin täyteläistä makua ja halvamurut kivaa suutuntumaa. Vinkki! Halvan pinnalle voi lisätä esimerkiksi pistaasipähkinöitä, rusinoita, porkkanaa tai kaakaota.

Tiesitkö tämän halvasta?
Suomalaisen Halva-makeistehtaan ensimmäinen tuote oli aikoinaan halva, josta yritys on saanut nimensä. Balkanin, Lähi-Idän, Pohjois-Afrikan ja Keski-Aasian seuduilla makeita leivonnaisia kutsutaan nimellä halva.

Kokeile halvaa jälkiruokana, kahvipöydässä ja herkkuhetkissä.

labneh ja paahdetut viinirypäleetLabneh ja paahdetut viinirypäleet
Jälkiruoka saa makeutensa halvasta, hunajasta ja viinirypäleistä.



halvakakku
Halvakakku
Appelsiinin kuori ja halva tuovat makua kakkuun.


hedelmäinen marenkijälkiruoka
Hedelmäinen marenkivati
Marenkien ja hedelmien kanssa tarjotaan mascarpone-halvavaahtoa. 

Valmista hyvää halvasta

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.