Mikä Härkis?

Uusi suomalainen ruokainnovaatio Härkis tarjoaa kasvisvaihtoehdon jauhelihalle.

Suomalainen härkäpapuosaaja Verso Food on kehittänyt suomalaisesta härkäpavusta tuoreen tuoteinnovaation Härkiksen. Se soveltuu käytettäväksi niin arki- kuin viikonloppuruoissa jauhelihan tapaan.

Härkis on saatavilla K-ruokakauppojen kylmäaltaista kautta maan. Kokeile myös uutusmakuja Härkis TexMex 250g ja Härkis BBQ 250g. Helmikuussa 2017 kauppoihin saapuvat myös uudet kypsät härkäpapupihvit: Härkis pihvi original 250g ja Härkis pihvi itämainen 250g. Jos omasta K-kaupastasi ei tuotteita vielä löydy, nykäise kauppiasta hihasta. Kaikki maut ovat tilattavissa kauppoihimme.

 BBQTexMex

HärkispihviHärkispihvi

Kasvisvaihtoehto jauhelihalle

Koko perheen suosikkiruokien, kuten lihapullien, makaronilaatikon ja pasta bolognesen kasvisversiot valmistuvat jatkossa nopeasti maistuvasta kotimaisesta Härkiksestä. 

- Yhä useampi kuluttaja aikoo vähentää punaisen lihan syöntiä, mutta moni meistä ei halua siirtyä ulkomaisen soijan käyttöön. Tähän tarpeeseen ryhdyimme kehittämään ekologista kotimaista vaihtoehtoa. Löysimme ratkaisun suomalaisesta härkäpavusta, jota on vielä varsin vähän hyödynnetty elintarvikkeissa, Verso Food Oy:n toimitusjohtaja Tarja Ollila kertoo.

Härkiksen kehittämiseen kului Verso Food Oy:ssä kolme vuotta, ja siihen osallistui elintarvikealan ammattilaisten lisäksi myös joukko kuluttajia.

- Halusimme Härkiksestä terveellisen, nopeakäyttöisen ja ennen kaikkea hyvänmakuisen vaihtoehdon lihalle ja soijalle. Tuotteen oikeanlainen purutuntuma ja maun täyteläisyys ovat meille erittäin tärkeitä. Nyt olemme koko joukko sen verran tyytyväisiä lopputulokseen, että uskalsimme tuoda tuotteen kaikkien maisteltavaksi, Ollila jatkaa.

Arjen ruuat valmistuvat Härkiksestä nopeasti, sillä tuote on valmiiksi kypsä. Raa’asta jauhelihasta poiketen Härkis vaatii vain lämmityksen, ja esimerkiksi kastikkeisiin se lisätään vasta ruoanlaiton loppuvaiheessa. Kokeile vaikka härkäpapupyöryköitä, vegaanista härkismakaronilaatikkoavegaanisia tacoja tai Härkis-pastakastiketta.

Härkäpapu on suomalainen superfood

Härkiksen pääraaka-aine härkäpapu on Ollilan mukaan todellista suomalaista voimaruokaa.

- Härkäpapu on monelle suomalaiselle varsin tuntematon, vaikka sitä onkin viljelty Suomessa jo 1200-luvulta alkaen. Monelle saattaa tulla yllätyksenä, että härkiksen raaka-aine härkäpapu sisältää kuivana enemmän proteiinia kuin naudanliha eli jopa 30%. Siinä on myös runsaasti kuituja ja B-ryhmän vitamiineja, Ollila sanoo.

Vegaaniseen ruokavalioon soveltuva Härkis sisältää myös runsaasti proteiinia ja kuitua:

  • Proteiinia 17%
  • Rasvaa 9%, josta tyydyttymätöntä rasvaa on 8,3%
  • Runsaasti kuitua
  • Lisättyä suolaa 0,6%
  • Soijaton
  • Laktoositon
  • Vegaaninen

Härkikseen on lisätty suolaa vain 0,6%, mutta Härkiksen yhtenä raaka-aineena käytettävä herneproteiini sisältää kuitenkin luontaisesti natriumia, joka lisää tuotteen suolapitoisuutta. 

Härkis myydään 250 gramman rasioissa, ja se on K-ruokakauppojen valikoimiin kautta maan. Tuote valmistetaan Suomessa.

- Kasviproteiinivalmisteiden kysyntä on kasvanut tänä vuonna Suomessa kaksinumeroisia lukuja. Olemme varautuneet suureen kysyntään ja satsanneet tuotteen hyvään saatavuuteen, Ollila lupaa.

 

Suomalainen kasvuyritys Verso Food kehittää suomalaisesta härkäpavusta uusia elintarvikkeita. Yrityksen liikeideana on tar­jo­ta ku­lut­ta­jil­le ra­vit­se­muk­sel­li­ses­ti ta­sa­pai­noi­sia, eet­ti­ses­ti ja ympäristölli­ses­ti kestäviä kas­vi­pro­teiinivalmisteita. Sen tuotevalikoimiin kuuluvat härkäpavusta valmistetut granolat, härkäpapurouheseos, esikypsennetty luomu härkäpapumurska ja esikypsennetyt kokonaiset härkäpavut. Lue lisää www.versofood.fi

Härkis-reseptit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Korvaa jauheliha Härkiksellä

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.