Japanin jalot maut

Sushi tarkoittaa mitä tahansa etikalla maustettua riisiruokalajia. Yleisimpiä sushilajeja
ovat maki- ja nigirisushit. Makit ovat nori-levään käärittyjä rullia, joiden
suosituimpia täytteitä ovat kurkku, lohi ja avokado. Nigirit sisältävät yleensä kalaa,
rapuja tai muita mereneläviä soikioksi puristetun riisin päällä.

Makisushi

Makien valmistamiseen tarvitset norin eli merilevämaton, riisiä, wasabia, sekä pääraaka-ainetta ohuiksi suikaleiksi leikattuna.

  1. Aseta merilevämatto tuorekelmun tai bambumaton päälle karkea pinta ylöspäin. Levitä riisiä ohueksi kerrokseksi kahteen kolmasosaan merilevämatosta. Sipaise riisin keskelle ohuelti wasabia. Asettele surimia, kurkkua ja avokadoa riisin keskelle pitkittäin.
  2. Kääri kelmun tai maton avulla tiukaksi ja napakaksi rullaksi. Kostuta tarvittaessa merilevämaton reuna veteen kastetulla sormella, jotta reuna tarttuu paremmin kiinni. Tee samoin toinen sushirulla. Leikkaa rullat terävällä veitsellä 8 osaan (kostuta tarvittaessa veitsi vedellä) hieman ennen tarjoilua.

Nigirisushi

Nigireitä varten tarvitset sushiriisiä, wasabia ja erilaisia pääraaka-aineita. Pääraaka-aineita ei kannata varata suuria määriä, 50-200 grammaa riittää riippuen siitä, kuinka useaa eri vaihtoehtoa aiot valmistaa.

  1. Muotoile lopusta riisistä vedellä kostutetuin käsin 12 soikeaa palaa. Sipaise riisin päälle hyvin ohuelti wasabitahnaa. Asettele lohipalat ja ravut riisipalojen päälle. Tarjoa sushit soijakastikkeen, wasabin ja inkiväärilastujen kanssa.

Tiesitkö

Wakame on merileväsalaatti, joka tarjoillaan esimerkiksi sushin kaverina. Wakame sisältää erilaisia hivenaineita ja mineraaleja. Suomessa wakame ei vielä ole noussut kovin suureen suosioon, mutta japanilaisessa ruokapöydässä se on perinteinen herkku.

Oletko jo kokeillut Pirkka-sarjan susheja?

Valmiit pikasushit

Äkillinen sushihimo helpottuu valmiilla kymmenen kappaleen Pirkka-sushiaterialla. Pakkauksessa on 3 lohinigiriä, 2 rapunigiriä, 2 lohimakia, 2 lohi-kurkkucaliforniarullaa, 1 kurkkumaki sekä lisäksi wasabia, soijaa, inkivääriä ja puikot. Sushitarjotin sulaa syöntivalmiiksi muutamassa minuutissa mikron sulatusteholla.

Tee se itse -makit

Pirkka sushiainekset on paikallaan silloin, kun haluat tehdä makeja itse. Pakkaus sisältää sushiriisin (2 x 125 g), riisiviinietikan (30 g), soijakastikkeen (2 x 10 g), 4 merileväarkkia (11 g), wasabitahnan (6 g), sushi-inkiväärin (4 g) sekä bambumaton ja 2 paria syömäpuikkoja. Makit voit täyttää tuoreen tai graavilohen lisäksi esimerkiksi kurkulla, avokadolla, paprikalla, surimipuikoilla ja katkaravuilla.

Tee se itse -nigirit

Pirkka sushi mix on valmis lajitelma lohta, ravunpyrstöjä ja surimipuikkoja, joista on
helppo tehdä nigirisusheja. Pakkauksessa on 6 lohipalaa, 6 ravunpyrstöä ja 2 surimipuikkoa. Sushi mixin lisäksi nigirien valmistukseen tarvitset sushiriisiä sekä riisin maustamiseen riisi- tai omenaviinietikkaa, suolaa ja sokeria. Sushiriisinä voit käyttää myös puuroriisiä.

Aasian makuja

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Sushiainekset Pirkka-sarjasta

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Helpot vinkit sushin valmistukseen

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.