Kana

Pieni kokkausopas: Kana

Kokonainen broileri, rintaleikkeitä, suikaleita tai siipiä. Salaattiin, keittoon, sormisyötäväksi tai herkullisen liemen pohjaksi, arkeen tai juhlaan. Kun hierot vielä broilerin pintaan itämaisia mausteita tai tahnoja, kanaruokien kirjo on loputon.

Monipuolisesta kanasta saa sekä pikaruokaa että juhla-aterian

Nopeasti kypsyvät osat ovat passeleita salaattiin. Pannulla paistuu yleensä rinta filee. Kokeile myös kypsiä koipireisipaloja nyhdettynä erityisesti aasialaisiin tai meksikolaisiin salaatteihin. Tee pata mieluiten luullisista osista, kuten koipi- ja koipireisipaloista. Voit paloitella myös kokonaisen broilerin pataan. Luu antaa makua, ja hitaammin kypsyvät osat saavat muhia maukkaassa liemessä. Grillatessa saadaan rapeaa pintaa ja sitä halutaan esimerkiksi nuijiin ja siipiin. Samalla luulliset ja rasvaiset osat pysyvät mehevinä. Myös kokonainen kana sopii grillattavaksi, mutta vaatii reilusti aikaa.

Broileri pala palalta

Broileria ruokalistalla? Klikkaa ja lue täältä valmistusvinkit ja resepti-ideat broilerin eri osien valmistukseen >>Kana

Kokeile näitä

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Uudet ideat

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Kanan kaverit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Kokeile kalkkunaa

Kalkkuna vs. broileri
Kaikki kanareseptit voi valmistaa myös kalkkunasta, oli kyseessä sitten fileepihvi tai jauheliha. Kokonainen kalkkuna tai rintafilee vaatii enemmän mausteita ja pidemmän paistoajan kuin broileri.

Mehevyyden salaisuus
Koska kalkkunanliha on hyvin vähärasvaista, kannattaa kokonainen lintu paistaa rintafileet alaspäin tai vaihtoehtoisesti hieroa maustevoita nahan alle ja valella pintaa aika ajoin paistoliemellä.

Kokeile jauhelihaa
Kalkkunastakin syntyy makaronilaatikot ja bologneset. Miedon makuinen liha tykkää mausteista! Mausta pyörykät currylla ja tarjoile kookosmaitopohjaisen nuudelikeiton joukossa.

Uusille lataajille 5 € Plussa-rahaa