Uudet kasviproteiinit

Nyhtökaura, Härkis, Oumph!, MiFu ja monet muut uudet ruokainnovaatiot vastaavat kasvisruokien ja erilaisten kasviproteiinien kasvavaan kysyntään.

Lihan korvaaminen ruoanlaitossa kasviksilla ja erilaisilla kasviproteiineilla on kasvava trendi, mikä näkyy markkinoille tulleissa uusissa ruokainnovaatioissa. Gold & Greensin Nyhtökaura, Verso Foodsin Härkis, Food for Progressin Oumph! ja Valion MiFu ovat erinomaisia esimerkkejä uusista ruokainnovaatioista. Näiden lisäksi tutut kasviproteiinit kuten erilaiset palkokasvit, siemenet, viljat, tofu ja soija pitävät edelleen kiinni suosiostaan.

Nyhtökaura

Vegaanisen nyhtökauran rakenne muistuttaa lihan rakennetta. Kaurasta, pavuista ja herneestä ekologisesti valmistettu nyhtökaura eli nyhtis on ympäristöystävällinen valinta. Tuote on suomalaisen Gold&Green -yrityksen innovaatio. Nyhtökaura

Härkis

Arjen ruuat valmistuvat Härkiksestä nopeasti, sillä tuote on valmiiksi kypsä. Raa’asta jauhelihasta poiketen Härkis vaatii vain lämmityksen, ja esimerkiksi kastikkeisiin se lisätään vasta ruoanlaiton loppuvaiheessa. 

Härkiksen pääraaka-aine härkäpapu on todellista suomalaista voimaruokaa. Härkäpapu sisältää enemmän proteiinia kuin naudanliha, 30%. Siinä on myös runsaasti kuituja ja B-ryhmän vitamiineja. Vegaaniseen ruokavalioon soveltuva Härkis sisältää myös runsaasti proteiinia ja kuitua. Härkis on soijaton, laktoositon ja vähäsuolainen.

Harkis

Oumph!

Ruotsalainen ruokainnovaatio Oumph! on koostumukseltaan lihaa muistuttava kypsä tuote. Oumph! sisältää maustettuja tai maustamattomia soijaproteiinipaloja tai -suikaleita. Vegaaniseenkin ruokavalioon sopiva tuote on tehty soijapavuista. Oumph!-tuotteita voi valmistaa helposti paistamalla, keittämällä tai grillaten.  Oumph

MiFu

Valion suomalaisesta maidosta valmistama paistettava ruokarae MiFu sopii kaikkiin samoihin resepteihin kuin tutut liha ja kanakin. MiFu sisältää runsaasti hyvälaatuista maitoproteiinia ja vain vähän tyydyttynyttä rasvaa. MiFu on laktoositon, gluteeniton, soijaton, kananmunaton ja hiivaton, joten se sopii myös useimpiin erityisruokavalioihin.

MiFu on parhaimmillaan lämpimissä ruoissa, mutta ruokarakeen valmistus ei vaadi esivalmisteluja tai kypsennystä.  

Mifu

Nyhtöherne

Familia Verde nyhtöherne on kasviperäinen uutuus, joka sopii erinomaisesti nautittavaksi sellaisenaan, kastikkeissa, wokeissa, laatikkoruoissa, pizzassa ja salaatissa. Tuote on vegaaninen, gluteeniton, laktoositon, lisäaineeton ja soijaton. Se sisältää myös runsaasti proteiinia, jopa 27g sataa grammaa kogden. Nyhtöhernettä on saatavilla suikaleina yrteillä maustettu ja kuutioina italialaisittain maustettu. 

Nyhtöhernetuotteita on saatavilla K-Citymarketeista ja hyvinvarustelluista K-supermarketaista maaliskuussa 2017. Löydät nyhtöherneen pakastealtaasta muiden kasvisruokien läheisyydestä.

Nyhtöherne

Kokeile myös näitä!

1. Härkis  2. Oumph! 3. Nyhtökaura 4. MiFu 5. Tofu 6. Quorn

Proteiininlähteet kulhoissa, nyhtökaura, oumph, Quorn, mifu, härkis, tofu

Quorn

Quorntuotteet valmistetaan mykoproteiinista ja niitä saa pakastealtaasta muun muassa fileenä, palana ja rouheena. Maultaan ja koostumukseltaan gluteenittomat Quorntuotteet muistuttavat kananlihaa. Ne sisältävät paljon proteiinia ja kuitua, mutta vain vähän tyydyttyneitä rasvoja. 

Tofu

Soijamaidosta valmistettavaa tofua saa maustamattomana sekä eri tavoin marinoituina ja myös kylmäsavustettuna versiona. Kiinteää tofua käytetään yleensä suolaisiin ruokiin, kun taas pehmeä tofu soveltuu jälkiruokiin ja kastikkeisiin. Tofu on vegaanista ja gluteenitonta.

Tempeh

Tempeh on varsinkin Aasiassa yleinen fermentoimalla valmistettu soijapaputuote. Suomessa sitä valmistetaan mm. härkäpavusta.

Seitan

Seitan muistuttaa koostumukseltaan lihaa. Se valmistetaan vehnägluteenista.

Kokeile näitä

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.
Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Lue lisää

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.