Kesän vihannekset kypsyvät grillissä

Vierailu grillissä tekee vihanneksista vastustamattomia. Lue vinkit kesäisen kepeiden herkkujen valmistukseen.

Grillikaudesta kannattaa ottaa ilo irti myös kasvikunnan tuotteiden kanssa. Kevyt grillikäsittely tekee arkisistakin vihanneksista herkullisia alku- ja pääruokia tai lisukkeita.

Helpot suosikit

Monet grilliklassikoista valmistuvat käden käänteessä. Puolikkaat tomaatit kypsyvät nopeasti – mausta pippurilla ja halutessasi vaikkapa pestolla, tai gratinoi vuohenjuustolla.

Paprikat voi valmistaa kokonaisina, jolloin grillaamisesta tummunut pinta on helppoa kuoria pois kypsennyksen jälkeen. Paprikan voi myös leikata palasiksi ja grillata sellaisenaan tai asettaa paloja vartaisiin.

Tuore tankoparsa on yksinkertaisuudessaan grilliherkkujen kuninkaita. Käytä pikaisesti grillissä ja tarjoile parmesaanijuuston tai valkosipuliaiolin kera.

Maissintähkät saavat grillissä kypsyessään herkullisen makean maun. Tarjoile sellaisenaan tai vaikkapa voisulalla siveltynä.

Myös uudet perunat saavat maukkaan vivahteen grillistä. Esikypsennä perunat keittämällä muutaman minuutin ajan, aseta vartaisiin, marinoi halutessasi ja viimeistele grillissä.

Munakoiso ja kesäkurpitsa grillautuvat parhaiten tukeviksi viipaleiksi leikattuina. Munakoison makua voi halutessaan tiivistää itkettämällä ennen grillausta. Ripottele munakoison pinnalle suolaa ja pyyhi lopuksi pintaan noussut neste pois talouspaperilla. Viipaleet kannattaa marinoida tai sivellä öljyllä ennen kypsentämistä.

Maustetut makupalat

Foliokääreessä kypsentämällä valmistuvat mehukkaat täytetyt tai marinoidut herkut. Herkkusienet saavat maistuvan täytteen, kun poistat sienen jalan ja täytät sienen tuorejuustolla. Foliokääre estää sienen kuivahtamisen.

Sipulit ja varhaiskaali sopivat myös hyvin grillissä valmistettaviksi. Leikkaa sopivankokoisia lohkoja ja kiedo folioon vaikkapa voilla, valkosipulilla ja pippurilla maustettuina. Kypsennä grillissä kunnes lohkot ovat sopivan pehmeitä nautittaviksi.

Maultaan lempeä punajuuri sopii myös mainiosti grilliin. Esikypsennä punajuurilohkoja tai –viipaleita uunissa noin 175 asteessa, kunnes ne alkavat pehmetä. Valmista marinadi esimerkiksi balsamicosta, valkosipulista ja rosmariinista. Aseta esikypsennetyt punajuuret marinadin kanssa folioon ja viimeistele grillissä.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.
Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.