Lämmittävät laatikkoruoat

Erilaisilla laatikkoruoilla menee uunissa valmistuessa oma aikansa, mutta lopputulos on höyryävän lämmin, herkullinen ja riittoisa. Katso kaikki viileneviin päiviin ja pimeneviin iltoihin sopivat laatikkoreseptit ja löydä oma suosikkisi – oli se sitten joku perinteisistä laatikoista tai uusi tuttavuus!

Yksi laatikkoruokien kiistaton klassikko ja ruokapöydän pysyvä hitti on tietysti makaronilaatikko. PoPo-makaronilaatikossa käytetään HK:n PoPo porsas-porkkanajauhista, ja se syntyy älyttömän helposti jauhelihaa etukäteen paistamatta ja makaroneja keittämättä. Broileri-makaronilaatikko tuo vaihtelua ja sopii myös kananmunattomille. Kasvis-makaronilaatikko on koko perheen suosikkiruoka vegaanisena. Mac ’n’ cheese eli juustoinen makaronilaatikko tuo tuttuun ruokaan ripauksen Amerikkaa, mutta muutkin juustot käyvät: kokeile sinihomejuustoa tai Koskenlaskijaa.

Oma rakas lukunsa ovat joulun laatikot, jotka kaikessa perinteikkyydessään ovat monelle tärkeä osa ruokajuhlaa – mutta sopivat toki myös muihin sesonkeihin. Rouhea lanttulaatikko sopii erityisen hyvin lisäkkeeksi lohelle tai pataruoille. Perunalaatikko vähentää pyhän stressiä, sillä se tehdään etukäteen ja pakastetaan soseena. Moderni bataattilaatikko valmistuu helposti valmiista bataattisoseesta. Mehevässä punajuurilaatikossa maistuu sinihomejuusto. Ihanaan pähkinäiseen juureslaatikkoon tulee palsternakkaa, juuriselleriä ja hasselpähkinää.

Tutustu myös mainioihin kaalilaatikkoresepteihin >>

Lisää laatikoita

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.