Näin onnistut: Pihvin paistaminen

Muhevana tirskahteleva pihvi on unohtumaton makuelämys, mutta mitä pihvin paistamisessa on hyvä tietää? Milloin pihvi on mehevimmillään? Katso ohjeemme täydellisen pihvin paistoon – onnistut varmasti!

Laadukkaat pihvit ja ainekset maistuviin aterioihin saat lähimmästä K-ruokakaupastasi. Lisää neuvoja ja vinkkejä saat esimerkiksi K-ruokakauppiaaltasi.

Pihvin kypsyysasteet

Pihvi on mehevimmillään, kun sitä paistaa 2–3 minuuttia kummaltakin puolelta. Tällöin väri on sisältä punertava ja kypsyysaste medium.

Jos pidät raaemmasta pihvistä, paista sitä vain hetki. Silloin pihvi on kypsyydeltään rare ja sisältä punainen.

Läpikypsäksi pihvin paistaa noin 5 minuutissa puolta kohden. Kypsän pihvin väri on harmaa ja kypsyys well done.

Näin paistat mehevän pihvin

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Leikkaa fileestä poikkisyin 2,5–3 cm:n paksuisia viipaleita. Painele fileepalat käsin pihveiksi ja kuivaa pinta paperilla.

  2. Voitele pihvit öljyllä, jauha pintaan hiukan mustapippuria ja suolaa. Käännä pihvit ja käsittele toinen puoli samoin.

  3. Pyyhi pannu ohuesti öljyllä. Paista kaksi pihviä kerrallaan, ettei pannu jäähdy liikaa. Nosta pihvit paistumaan kuumalle pannulle ja käännä heti, kun pinta pisaroi.

  4. Toista puolta paistaessa voit säädellä pihvin kypsyyttä. Paistoaika riippuu pihvin paksuudesta, pihvin ja pannun lämpötilasta sekä halutusta kypsyysasteesta.

  5. Nosta pihvit kuumennetuille lautasille. Nopean ja herkullisen kastikkeen saat, kun lisäät pannulle pippurit sekä ruokakerman ja annat kiehahtaa.

 

Katso ohjeet vielä alta kuvien kera. Pihvin paistoa on hyvä harjoitella vaikka oheisen ohjeen kanssa.

ABC_Pihvin_paistoon

Herkulliset pihvireseptit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.
Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.
Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.