Näin säästät ruokalaskussa

Kauppalaskun kutistamisen salaisuus on simppeli: suunnittele ennakolta, suosi kauden kasviksia ja käytä kaikki mitä ostat.

1. Hyödynnä tarjoukset
Esimerkiksi kun jauheliha on edullista, osta sitä reilusti ja pakasta tulevaa käyttöä varten. Jos ehdit, voit kokata valmiita ruokia pakkaseen. Jauhelihasta saa monia ruokia, joissa annoksen hinnaksi jää pari euroa. 

2. Tunne ruokakaappisi
Kurkista säännöllisesti jääkaapin ja kuivamuonakaappien perukoille sekä pakastimeen. On silkkaa tuhlausta päästää säilykkeitä tai pakasteita vanhaksi. Katkarapupussin tähteet uppoavat paistettuun katkarapuriisiin.

3. Käytä kasviksia ja juureksia
Sesongin kasvikset ja juurekset ovat edullista ruokaa. Opettele valmistamaan uusia, herkullisia kasvisruokia. Kokeile vaikka pinaatti-kasvislasagnea tai kikhernepihvejä.

Juurekset

4. Leivo itse leivät
Leivän leivontaan et tarvitse mitään kallista, vain jauhoja, öljyä, hiivaa ja hippusen suolaa. Lisäksi leipominen on ihanan terapeuttista. Aloita leipominen vaikka pataleivästä, sitä ei tarvitse edes vaivata. 

5. Kokkaa tähteistä
Ota ”nyhjää tyhjästä” -kokkaus innostavaksi haasteeksi. Täytettyyn munakkaaseen ja pyttipannuun voi tunnetusti upottaa melkein mitä vain. Kokeile vaikka lohipyttipannua. Kun vihanneslokerossa alkaa näyttää nuutuneelta, heitä juurekset kattilaan ja keitä kasvissosekeitto. Jos jääkaappiin alkaa kertyä juustonkannikoita, on lämpimien voileipien aika.

6. Opettele maustamaan
Luova mausteiden käyttäjä saa arkisistakin raaka-aineista uusia makuelämyksiä. Kokeile esimerkiksi papuburritoja tai silakoita kreikkalaiseen tapaan.

7. Suosi sesongin tuotteita
Kun ostat kasvikset ja hedelmät sesongin mukaan, kulut eivät karkaa käsistä ja sinun tulee syötyä monipuolisesti. Tammikuussa kannattaa popsia mehukkaita sitrushedelmiä.

Sitrushedelmät

8. Mene metsään
Tee nyt hyvä päätös: ensi kesänä hyödynnät luonnon ilmaisia tarjoiluja. Marjat, sienet ja villiyrtit odottavat poimijaa.

Sienet

9. Syö ennen kauppareissua
Älä koskaan mene ruokakauppaan nälkäisenä. Maha kurnien on vaikea ohittaa turhat houkutukset.

10. Tee kauppalista
Vanha viisaus on, että viikon ruoat kannattaa suunnitella etukäteen ja koota kauppalista tarpeiden mukaan (joko olet ladannut K-ruoka-mobiilisovelluksen kauppakaveriksesi?). Muista myös tarkistaa ennen kauppaan lähtöä, mitä kaapeissa on valmiina!

Taio tähteistä ruokapöydän tähtiä

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Päivän ateria perheelle 10 eurolla

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.