Kala

Pieni kokkausopas: Kala

Nappaatpa kalasaaliisi sitten verkoilla, katiskalla tai kalatiskiltä, vaali aarrettasi ja kokkaa näillä ohjeilla elämäsi kala-ateria.

Tuoreen kokonaisen kalan käsittely on helppoa ja onnistuu myös kesäkeittiössä: lue vinkit kalan perkaukseen ja fileointiin. Tuoreen kalan tunnistat raikkaasta tuoksusta ja kimmoisasta lihasta.

Kokeile tänä kesänä loimutusta, savustusta, halstrausta ja grillausta. Rasvaiset kalat, kuten siika, lohi, silakka ja muikku sopivat hyvin grillattaviksi. Muita ihania kalareseptejä kesään ovat savustettu lahna, siikakeitto, ahvensalaatti ja lohivartaat

Keitä itse myös maistuvin kalaliemi soppaan. Ruodot, kalan pää, evät ja nahka suomuineen ovat hyviä liemiaineksia. Kiduksia ja sisälmyksiä liemeen ei laiteta. Keittoaika on lyhyt, vain 20-30 minuuttia, jotta maku pysyy raikkaana. Siivilöi liemi ja pakasta sopivina annoksina.

Kokeile näitä

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Näin onnistut

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tästä tunnistat tuoreen kalan

Puhdas tuoksu. Tuore kala tuoksuu puhtaan raikkaalta. Kalan silmät ovat kirkkaat, kosteat ja ulkonevat.

Kirkas väri. Kalan väri on kirkas ja kalaa peittää kauttaaltaan hiukan kiiltävä, tasaisen ohut, suojaava limakerros.

Kimmoisa liha. Kalan liha on kimmoisaa ja se on lujasti kiinni selkärangassa, myös kylkiruodot ovat hyvin kiinni lihassa.

Lue lisää

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Pirkan varma kalasaalis

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.