Basilikaa ei ole koskaan liikaa

Basilikan tunnistaa vahvoista, vihreistä ja kiiltävistä lehdistä ja valloittavan voimakkaasta tuoksusta. Basilikan maku on miellyttävä ja pehmeä ja se antaa tilaa muille mausteille. Se onkin erittäin monikäyttöinen ja sopii lähes joka ruokaan.

Basilika on tuttu erityisesti pestosta sekä tomaatti-mozzarellajuusto –salaatista. Basilika onkin parhaimmillaan tomaatin ja valkosipulin kumppanina sekä pasta- ja kasvisruoissa. Tomaatin kera basilika maistuu voileivällä sellaisenaan. Kypsän pastan basilika maustaa näppärästi öljyyn silputtuna. Basilika tuo miellyttävää makua myös tuorejuustoihin ja levitteisiin.

Basilika tuo makua salaattiin sellaisenaan sekä salaattikastikkeen mausteena. Salaattikastike syntyy kätevästi silppuamalla oliiviöljyn sekaan basilikan lehtiä ja ripaus suolaa ja mustapippuria maun mukaan. Basilika sopii hyvin maustamaan erilaiset viinietikat ja ruokaöljyt muutenkin. Kokeile basilikaa myös munakkaan maustajana ja tuunaa sen avulla helpot ja nopeat valmiskeitot.


Tavallisen basilikan lisäksi kannattaa tutustua myös basilika-perheen muihin aromikkaisiin jäseniin:

KanelibasilikaKANELIBASILIKA maistuu ja tuoksuu miellyttävältä kanelin ja basilikan sekoitukselta. Kanelibasilikaa käytetään leivonnaisissa, jälkiruoissa ja korianterin tavoin aasialaisen ruoan mausteena. Erityisen herkullisesti kanelibasilika maustaa erilaiset omenapiiraat ja uuniomenat.


Punainen basilikaPUNAINEN BASILIKA maistuu hieman tavallista basilikaa miedommalta ja lehdet ovat kauniin purppuranpunaiset ja hennot. Käytetään kuten tavallista basilikaa. Sopii erityisen hyvin koristeluun.


Thai-basilikaTHAI-BASILIKA maistuu makean mausteiselta, muistuttaen anista ja kanelia. Sopii salaatteihin tuoden niihin tuoreutta ja mausteisuutta. Maustaa liha- ja kanaruuat itämaiseen tapaan. Käytetään muun muassa vietnamilaisiin ja thai-ruokiin.

 

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Yrtit tutuiksi

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.