Korianteri koristaa ja maustaa

Itämaisen keittiön perusmausteen, korianterin, tunnistaa voimakkaasta tuoksusta ja makeahkosta ja persoonallisesta mausta. Persoonallista makua suorastaan rakastetaan tai siitä ei pidetä laisinkaan.

Eksoottinen korianteri sopii moneen ja rohkeasti kokeilemalla saat sillä uutta sävyä tuttuihinkin ruokiin. Korianteria käytetään monipuolisesti lampaan- ja sianlihan, kalan sekä siipikarjan maustamisessa. Wok- ja tex-mex-ruokien maustamisessa korianteri on ehdoton yrtti. Myös riisi saa korianterista vivahteikasta makua ja pehmeän makunsa vuoksi se sopii salaatinkin joukkoon. Tiesitkö, että curry-mausteseos sisältää korianteria?

Korianteri on loistava kasvisruokien maustaja. Erityisen herkullisen makuparin vivahteikkaanmakuinen yrtti muodostaa porkkanan kanssa. Maistuva lisäke syntyy näppärästi kypsentämällä porkkanaviipaleita pannulla, ja lisäämällä mausteeksi hieman sokeria, suolaa ja korianterisilppua. Porkkanan lisäksi hyviä liittolaisia korianterille ovat herne-, kesäkurpitsa-, kurkku-, linssi-, papu-, sieni- ja punajuuri.  Korianteri maistuu lisäksi tomaattikastikkeessa, ratatouillessa ja curryruoissa.

Myös leipojan keittiöön korianteri tuo uusia tuulahduksia. Sämpylät, omenapiirakat, kakut ja keksit muuntuvat uusiksi versioiksi korianterin tuunaamana. Makean marmeladin maustajana korianteri maistuu myös.

Korianterin voi säilöä pakastamalla tai öljyssä. Maku muuttuu olennaisesti kuivattaessa.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Yrtit tutuiksi

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.