Possu sopii grillattavaksi

Kesällä mikään ei voita ulkona hiilloksella tai tulella tehtyä ruokaa. Esimerkiksi porsaanlihan grillaaminen on mitä parhain tapa kokoontua hyvän ruoan ympärille. 

Sisäfileetä grillistä

K-ruokamestari Joonas Purolinna opastaa sisäfileen grillaukseen:

  • Sisäfileen voit valmistaa joko kokonaisena tai pihveinä. Ota filee huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillaamista. Pyyhi marinadi pois lihan pinnasta. Jos käytät marinoimatonta lihaa, hiero mausteet lihan pintaan.
  • Grilli saa olla alkuvaiheessa kuuma. Kokonaisena kypsennettävän fileen pinta grillataan ensin kauttaaltaan. Vähennä grillin lämpöä, työnnä lihalämpömittari fileen keskelle ja jatka kypsentämistä, kunnes sisälämpötila on 67 astetta.
  • Nosta filee pois grillistä folion sisään vartiksi vetäytymään, jolloin sen sisälämpötila nousee vielä hiukan. Kun fileen antaa vetäytyä foliossa, lihasta ei irtoa nestettä leikattaessa ja kypsyys on täydellisen mehukas.

Mehevä grillipihvi

Porsaan eri osat sopivat mitä parhaiten grillattavaksi. Mehevämmän lopputuloksen aikaansaamiseksi kannattaa valita raaka-aineeksi porsaan kassler, kylki tai muu rasvaisempi liha.

Kasviksia kylkeen

Muurinpohjapannulla tai parilalla paistetut tai folionyytissä haudutetut grillivihannekset keventävät ja värittävät grillipöytää.

Valmiiksi maustetut tuoreet vihannekset helpottavat grillimestarin arkea. Tarjoile vihannekset esimerkiksi kalavartaiden tai grillipihvien seurana tai sellaisenaan.

Kysy K-ruokamestariltasi valmiiksi pilkottuja ja maustettuja grillivihanneksia sekä vinkkiä päivän possusta ja sille sopivista lisäkkeistä!

Reseptit kesägrilliin

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.