Seuraavaksi maistetaan ramenia, bulgogia ja freekehiä

Maailman ruokakulttuurit rantautuvat Suomeen yhä vauhdikkaammin. Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän maut ovat innostaneet kotikokkeja jo jonkin aikaa, eikä trendi näytä laantuvan. Myös Kaukoidän maiden, Korean ja Japanin, ruoka kiinnostaa.

Minkä maan ruokakulttuuri nousee seuraavaksi valtavirtaan? Sen ennustaminen on yhtä vaikeaa kuin muodin – tuulet voivat kääntyä nopeasti. Vuonna 2015 K-ruoan bloggaajat haistoivat ruokamaailman trendejä hyvin ja innostuivat muun muassa aasialaisesta ja eteläamerikkalaisesta keittiöstä.

Hummuksesta seuraava kebab?

Pohjoisafrikkalaiset ja Lähi-idän maut kuten vaikkapa hummus, falafelit, baba ganoush  tai tabbouleh ovat tulleet jo monille tutuiksi, mutta on kiinnostavaa nähdä, mikä on seuraava kestosuosikki. Kasvisruoan suosion myötä se voi esimerkiksi tarkoittaa, että Suomeen nousee pian hummusbaareja kuin kebabpaikkoja konsanaan!

FreekehLähi-idän uusimpia tuttavuuksia on freekeh-vehnä. Vihertävä freekeh kerätään kypsymättömänä, kuivataan ja savustetaan. Sitä käytetään kvinoan tai bulgurin tavoin salaateissa, keitoissa tai lisäkkeissa. Ulkomaisissa ruokaohjelmissa vilahdellutta freekehiä saa myös Suomesta valikoiduista K-ruokakaupoista.

Merilevä ui kotikeittiöön

Japanilaisessa ja korealaisessa ruokakulttuurissa on ominaisuus, joka vetoaa juuri nyt: ruoka on (ainakin mielikuvissa) kevyttä ja terveellistä. Suomalaisten Japani-innostus alkoi sushista, mutta bento-lounasbokseissa maistellaan jo paljon muutakin. Ramen-keitto valmistuu näppärästi myös kotona, ja merilevästä veikkaillaan tulevaa raaka-ainehittiä.

Korealainen kansallisruoka, kiinankaalista hapattamalla valmistettu kimchi on hidas valmistaa, mutta onneksi siihen löytyy oikoteitä. Kirpeä lisäke on omiaan vaikka bulgogin, pikaisesti paistettujen, marinoitujen naudanlihaviipaleiden, seurana.

Top 5 K-ruokakauppojen etniset elintarvikkeet

  1. Kookosmaito
  2. Chilikastike
  3. Granaattiomenamehu
  4. Tahini-seesaminsiementahna
  5. Paahdettu merilevä

Syödään kulhosta

Kiitos Kaukoidän ruokatrendien, astioissa on yksi muodikas muoto yli muiden. Kulho. Lähes minkä tahansa trendikkään ruoan voi tarjota kulhosta. Japanilaista donburia kutsutaankin riisikulhoruoaksi, niin olennainen astian muoto on.

Yllättääkö Suomi ruokamaailman?

Millaisia trendiruokia meillä olisi tarjottavana maailmalle? Jo pitkään niin sanotut mummolaruoat ovat olleet suosiossa, ja nyt Helsinkiin ollaan avaamassa ravintoloita, jotka tarjoavat Suomi-ruokaa fine dining-tyyliin. 

Suomi saattaa nousta ruokamaailmassa laajempaankin tietoisuuteen myös nyhtökauran myötä. Nyhtökaurasta povataan parhaillaan maailmanvalloittajaa. Kauratutkija, tohtori Reetta Kivelän kehittämä tuote tulee markkinoille kesän 2016 korvalla. Proteiinipitoinen kasvistuote on kerännyt kiitosta paitsi makunsa myös”lihaisan” rakenteensa ansiosta.

Kokeile myös näitä

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.