Ruokatrendit vuonna 2015 – näistä innostuimme!

Kysyimme K-ruoan bloggareilta, mitkä ruokamaailman villitykset heillä ovat jääneet mieleen kuluneesta vuodesta.

 1. Katuruoka

  ”Halvaksi ja tylsäksi mielletystä pikaruoasta tuli arvostettua artesaaniruokaa. Gourmet-burgerit ja -pizzat, itse tehdyt maissitortillat ja ranskalaiset tulivat laaturavintoloiden listoille ja kotikokkaajien keittiöihin. Moni huippukokki avasi hampurilaisbaarin.”
 2. Maidottomuus ja viljattomuus

  ”Myös muut kuin erityisruokavaliota noudattavat hullaantuivat kokeilemaan maidottomia ja viljattomia ruokia. Samoin kasvisruoan suosio on ponnistanut entistä ylemmäs, mitä varmasti edesauttoi parin inspiroivan uuden kasvisruokakirjan ilmestyminen.”
 3. Nostalgia

  ”Katse on kohdistettu menneeseen, muistellaan mummolan makuja ja päivitetään perinteisiä ruokia tähän päivään. Lisäksi vanhan ajan valmistustavat kuten hapattaminen ja imellyttäminen on otettu käyttöön.”
 4.  Aasialainen ja eteläamerikkalainen keittiö

  ”Olemme yhä hullaantuneita aasialaiseen ruokaan. Korealainen gochujang-chilitahna oli varmaan keittiöni käytetyin uusi tuttavuus tänä vuonna. Vietnamilaista phô-keittoa ja japanilaista ramenia saa jo muutamasta helsinkiläisravintolasta, ja kotiliesillä ne ovat porisseet jo jonkin aikaa. Myös Etelä-Amerikan keittiö kiinnostaa. Veikkaan, että perulaisesta, limemehulla kypsytetystä kalasta, cevichestä, tulee vielä hitti.”
 5. Punajuuri, kurpitsa ja lehtikaali

  Lehtikaali on vanha tuttu, mutta siitä jaksettiin innostua edelleen. Vihanneslaarien uusiksi suosikeiksi nousivat kurpitsa ja punajuuri, joita päätyivät usein leivonnaisiin. Punajuuri esimerkiksi tuo ihanaa mehevyyttä kakkuihin ja muffineihin.”

Katuruoka on hyvää ja nopeaa

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Aasialaisia makuja

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.
Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.