Ruokatrendit 2017

Miltä näyttävät suomalaiset ostoskorit vuonna 2017? K:n Ruokailmiöt 2017 -raportti kertoo, mitä suomalaiset haluavat syödä nyt ja ensi vuonna, mitä ruokavalioita noudatetaan ja mitä ruokaa ostetaan.

Kesko teetti päivittäistavarakaupan asiantuntijoiden, kauppiaiden, tavarantoimittajien ja K-Plussa-asiakkaiden keskuudessa laajan tutkimuksen ensi vuoden ruokatrendeistä ja -ilmiöistä. Tutkimuksen tuloksista käy ilmi, mitä suomalaisten ostoskoreista löytyy vuonna 2017.

Yli puolet suomalaisista aikoo vielä nykyistä aktiivisemmin edistää omaa hyvinvointiaan arjen ruokavalinnoilla vuonna 2017. Kasvisten käytön lisääminen ruokavaliossa ja kasviproteiinituotteiden suosio jatkuvat. Suomalaiset kertovat arvostavansa arkea helpottavia ratkaisuja, mutta samalla 43 % haluaa valmistaa parempaa arkiruokaa. Ruoasta haetaan yhä enemmän yksilöllisyyttä korostavia asioita ja elämyksiä

Kuusi ruokailmiötä

Suurimmat ruokailmiöt, tiedostava kuluttaminenhyvinvoiva arki ja nopeasti valmista ovat jo saavuttaneet vakiintuneen aseman suomalaisten keskuudessa. Oman hyvinvoinnin ja arjen helpottamisen lisäksi asiakkaat tiedostavat hyvin myös oman toimintansa vaikutukset ympäristöön, 47 prosenttia suomalaisista pyrkii vähentämään ruokahävikkiä. Omaa hyvinvointia tukevat täsmävalinnat sekä elämykselliset ja tunteisiin vetoavat ruokailmiöt kasvavat ensi vuonna voimakkaimmin. Näitä ovat täsmähyvinvointiruokahifistely ja ruokaseikkailutIlmiöt ovat vielä koko Suomessa pieniä, mutta ne kiinnostavat.

Jokainen ihminen on erilainen, siksi myös jokainen K on erilainen, paikallisten asiakkaiden mukaan räätälöity. Yhteistä kaikille K-ruokakaupoille on asiakkaiden tarpeisiin vastaaminen - kauppiasta voi aina nykäistä hihasta. 

Lue koko K:n Ruokailmiöt -tutkimus >>
Tutkimus englanniksi >>
Lue lisää >>

K:n Ruokailmiöt -tutkimuksen data on kerätty Keskon Plussa-kannasta lokakuussa 2016 ja kyselyyn vastasi 1 111 suomalaista. Tutkimuksen on toteuttanut Frankly Partners.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Hybridikuluttaminen nousussa

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Ostoskoreissa 2017: Tiedostava kuluttaminen

Tiedostava kuluttaminen

Ostoskoreissa 2017: Nopeasti valmista

Nopeasti valmista

Ostoskoreissa 2017: Hyvinvoiva arki

Hyvinvoiva arki

Ostoskoreissa 2017: Täsmähyvinvointi

Täsmähyvinvointi

Ostokoreissa 2017: Ruokahifistely

Ruokahifistely

Ostoskoreissa 2017: Ruokaseikkailut

Ruokaseikkailut

Puheenaiheet 2016