Ruokatrendi 2017: Hyvinvoiva arki

Arjen hyvinvointi nojaa vahvasti yleisiin terveellisyys- ja hyvinvointikäsityksiin ja se on jo vakiintunut ilmiö. Toive terveellisemmille ruokatuotteille kasvaa kuitenkin edelleen.

K:n Ruokailmiöt 2017 -raportti kertoo, mitä suomalaiset haluavat syödä nyt ja ensi vuonna, mitä ruokavalioita noudatetaan ja mitä ruokaa ostetaan. Omaksi ruokailmiökseen on jo erkaantunut täsmähyvinvointi. Asiakkaat haluavat lisätä kasvisten ja vihannesten käyttöä ja vähentää sokeria. Vaihtelua arkiruokaan haetaan esimerkiksi sesonkiruokien kautta.

Aktiivinen hyvinvoinnin edistäminen on koko maan kattava ilmiö. Pohjoisessa ja idässä halutaan panostaa muuta maata enemmän parempaan arkiruokaan. Etelässä korostuu rennompi
suhtautuminen ruokaan.

Oma hyvinvointi

Parempiin valintoihin liittyy myös panostaminen parempaan arkiruokaan. Paremmuus ei tarkoita pelkkää terveellisyyttä, vaan myös monipuolisuutta ja nautintoa. Jopa 53 % suomalaisista aikoo edistää aktiivisesti omaa hyvinvointiaan arjen ruokavalinnoilla. 

"Hyvinvoinnista huolehtiminen näkyy hyvinvointijuomien ja erilaisten vitamiinijuomien tarjonnan kasvuna. Kookosvedet ja aloeverajuomat tulevat olemaan ensi vuonna kasvussa juomahyllyllä.”
Ari Akseli, Keskon päivittäistavaratoimialan tavarakaupan johtaja

"Kaikenlaiset buffetit, joista asiakas saa itse valita tuoretuotteita ovat kasvaneet merkittäväksi palveluksi kaupassa. Siinä asiakas ostaa silmillään ja näkee laadun. Hän pystyy tekemään valintoja.”
Jouni Ekholm, K-Supermarket Mustapekka

Parempaa arkiruokaa

Ruokavalinnoillaan omasta hyvinvoinnista huolehtii jo nyt valtaosa suomalaisista, eikä ilmiö ole hiipumassa lähitulevaisuudessa. 43 % suomalaisista aikoo panostaa parempaan arkiruokaan, joka on monipuolista ja tuottaa nautintoja. Erityisesti kasvisten ja vihannesten suosiminen kasvaa tasaisesti ja ostoskoreissa nähdään tulevana vuonna entistä enemmän marjoja, sienemiä, pähkinöitä, avokadoa ja bataattia.

Vain terveellistä ruokaa

Vaade terveellistymiselle näkyy isojen tavoitteiden rinnalla myös pieninä valintoina ja tekoina. Jopa 30% suomalaisista hakee totutuille valinnoille terveellisempiä vaihtoehtoja, esimerkiksi suosimalla vaaleampaa lihaa punaisen lihan sijaan.

Lue koko K:n Ruokailmiöt -tutkimus >>

Ostoskoreissa 2017: Hyvinvoiva arki

Hyvinvoiva arki

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Lue koko tutkimus

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.