Ruokatrendi 2017: Ruokaseikkailut

Ruoasta haetaan yhä enemmän elämyksiä ja yhteisöllisyyden kasvun myötä myös yhdessä tehden. Eksoottisempien raaka-aineiden suosio on jo suhteellisen vakiintunut, mutta ruokainnovaatioita ja uusia makuelämyksiä kaivataan tulevaisuudessa entistä enemmän.

K:n Ruokailmiöt 2017 -raportti kertoo, mitä suomalaiset haluavat syödä nyt ja ensi vuonna, mitä ruokavalioita noudatetaan ja mitä ruokaa ostetaan. Ruokaseikkailujen ilmiö kiinnostaa ympäri Suomen. Uusien ruokauutuuksien kokeilu ja uudet makuelämykset ovat vakiintuneimpia ilmiöitä Etelä-Suomessa ja kasvussa erityisesti Pohjois- ja Itä-Suomessa. Yhteisen ruoanlaiton ja ruokailun alailmiö on voimakkaassa kasvussa erityisesti Etelä-Suomessa, mutta lisäämässä suosiotaan hyvää vauhtia muuallakin Suomessa.

Maailman maut

30 % suomalaisista etsii vaihtelua ruoanlaittoon maailman mauista. Uusien maailman makujen ja reseptien kokeilu on jo vakiintunutta ja ilmiö on tullut jäädäkseen. Mm. inkivääri, kookosmaito ja korianteri kuuluvat kauppojen vakiovalikoimaan. Suuri osa suomalaisista aikoo ostaa ensi vuonna myös bataattia (42 %) ja avokadoa (34 %) vielä nykyistä enemmän.

”Sushi on myyntivolyymiltään jo yhtä suuri tuote kuin banaani.”
Jouni Ekholm, K-Supermarket Mustapekka

Uudet makuelämykset

Uudet makuelämykset piristävät ja yhä kasvava joukko kaipaa niitä koko ajan lisää. 21 % suomalaisista etsiikin uusia makuelämyksiä, esimerkiksi tutustumalla uusiin mausteisiin ja yrtteihin. Makuelämyksiä haetaan muun muassa uusiin mausteisiin ja yrtteihin tutustumalla, mutta myös etsimällä inspiraatiota historiasta ja mummolan keittokirjoista.

Social cooking

Yhteisöllisyyden kasvun myötä ruoanlaitto yhdessä kasvattaa vahvimmin kiinnostusta. 13 % suomalaisista haluaa kokata yhdessä ystävien kanssa. Perheen ja ystävien kesken jaettu ruoka liittyy kotoilun vielä kasvavaan trendiin.

”Ruoanlaitosta itsestään on tullut trendi. Halutaan kokeilla uusia reseptejä ja raaka-aineita sekä kokkailla yhdessä ystävien ja perheen kanssa.”
Markus Ranne, K-supermarket Hertta

Lue koko K:n Ruokailmiöt -tutkimus >>

Ostoskoreissa 2017: Ruokaseikkailut

Ruokaseikkailut

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Lue koko tutkimus

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.