Sadonkorjuun ruoat ja reseptit maistuvat syksylle

Valitse sunnuntai-illallisen tähdiksi sadonkorjuu ruokia: kotimaisia juureksia, vihanneksia, hedelmiä ja marjoja. Ne ovat syksyllä parhaimmillaan. 

Kiireisen kokkaajan pika-illallinen

Valmista alkupalaksi värikäs raastesalaatti sesongin juureksista. Salaatti valmistuu nopeasti leikaten ja raastaen. Keveän salaatinkastikkeen valmistat viinietikasta, suolasta, pippurista ja hunajasta.

Vanha pikakokkaajan suosikki, pyttipannu, saa tuoreen maun kotimaisista juureksista. Kaali-jauhelihapyttipannu maistuu taivaalliselta ulkona vietetyn lomapäivän tai rankan työpäivän päätteeksi.

Jälkiruoaksi kiireisen kokkaajan menuun sopii täydellinen sadonkorjuu ruoka: vaniljajäätelö kauden marjoilla sekä vaahterasiirapilla.

Lapsiperheessä on monta kokkia

Loihdi alkupalaksi pirteän oranssi porkkana-tomaattikeitto tai kauniin punainen punajuurisosekeitto. Jos aika ei ole kortilla, laita lapset kuorintahommiin ja valmista keitot tuoreista itse soseuttamistasi juureksista.

Pääruokaa valmistaessa koko perhe pääsee pyörittelemään lihapyöryköitä. Tee lasten suosikeista sadonkorjuu-teemaan sopivia juustoisia juures-lihapyöryköitä. Lisäkkeeksi sopii maukas kukkakaalisalaatti, johon voit saatavuuden mukaan käyttää valkoista, violettia, vihreää tai oranssia kukkakaalia.

Jälkiruoaksi maistuu lapsille sekä aikuisille vaikkapa oman marjapensaan antimista valmistettu sadonkorjuu resepti: mustaherukkapirtelö.

Nautiskelijalle myös ruoanlaitto on nautinto

Sadonkorjuu reseptit sopivat nautiskelijan ruokapöytään mitä parhaiten. Aromaattinen ja silkkisen pehmeä maa-artisokkakeitto herauttaa veden nautiskelijan kielelle. Keiton kanssa täydellinen pari on yrtti-siemenpuustileipä.

Sadonkorjuuruokaa parhaimmillaan ovat puolestaan kotimaisesta kaalista valmistetut herkulliset kaalikääryleet. Tee perinteisestä ruoasta hieman hienostuneempi versio valmistamalla mintunmakuisia kaalikääryleitä. Kaalikääryleille sopiva lisäke syntyy punajuurista ja vuohenjuustosta tai punajuurista ja halloumista.

Punajuurta riittää jälkiruokaankin. Mehevä ja täydellinen nautiskelijan kakku syntyy suklaasta ja punajuuresta. Pähkinäistä punajuuri-suklaapalaa haukatessa on pakko laittaa silmät kiinni ja nauttia.

Sadonkorjuun reseptit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.