Kysymyksiä rakastava työpari

Mitä tapahtuu yhtenä tavallisena päivänä Suomessa? Siitä kertovat nämä tarinat. Yksi arjen valinta johtaa toiseen – ja toinen kolmanteen. Niistä on kotimainen päivä on tehty.

18:30 Kun Kiira Kauranen, 23, aloitti markkinointikoordinaattorina Fiskarsin Garden-yksikössä, hän istui seläkkäin toimistossa Juhani Saaren, 60, kanssa. Juhani neuvoi sanomalla, että kysymistä ei pidä sitten pelätä.

”Ensimmäinen kysymykseni taisikin olla, missähän on kahvinkeitin”, Kiira nauraa.

Sittemmin työ-parin keskustelut työstä ja elämästä ovat jatkuneet, ja Kiiralle mieleen ovat jääneet Juhanin neuvot: Spontaanisuutta ei pidä pelätä. Sinä tiedät jo paljon, jos tiedät keneltä kysyä. Dialogi on parempi kuin monologi.

”Minulla on Kiiran ikäiset lapset. Nuori tarvitsee tukea aloittaessaan työelämässä. Kyse ei ole neuvomisesta vaan siitä, että saa nuoren itse tajuamaan asioita. Kiira on mahtavan avoin ihminen, joka haluaa oppia”, Jussi toteaa.

Kiira taas ei väsy kehumaan Jussin vankkaa kokemusta ja rentoutta.

”Olen tajunnut, että pyörää ei tarvitse aina keksiä uudelleen, vaan kokemuksia kannattaa hyödyntää: pohtia mikä onnistui ja mikä meni pieleen.”

Juhani vastaa avainasiakkaista ja Kiira koordinoi muun muassa Fiskarsin järjestämiä Halonhakkuun SM-kisoja. Tänään he ovat työkiireiden vuoksi olleet illan töissä.

Juhanilla on ehdotus: ”Eiköhän nyt lopeteta ja lähdetä syömään jäätelöt ennen kotiinlähtöä.”

Suomalaisen työn puolesta

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.