Lemmikkien asialla

Mitä tapahtuu yhtenä tavallisena päivänä Suomessa? Siitä kertovat nämä tarinat. Yksi arjen valinta johtaa toiseen – ja toinen kolmanteen. Niistä on kotimainen päivä on tehty.

8:30 Työnjohtaja Risto Mattila, 54, on veivannut aamuviideltä 40 vuotta vanhalla Kombillaan halki Kuopion työhönsä Best Innin eläinruokatehtaalle.

”Ostin pyörän rippilahjaksi saamillani rahoilla, ja hyvin on kotimainen tekele säilynyt.”

Toimistopäällikkö Sari Heikkinen ja myyntisihteeri Henna Sonninen ovat soittaneet Riston aamukahville, koska miehen seurassa saa nauraa: ”Risto on lämmin persoona, ja tarvittaessa tiukka.”

Ristoa naisten analyysit huvittavat.

”Taidan olla murehtija. Kännykkä on aina valmiudessa, ja saatan miettiä työasioita yölläkin.
Minulle on tärkeää, että asiat sujuvat täydellisesti eikä sinnepäin. Mutta osaan minä kyllä nautiskellakin ja työnteosta olen aina tykännyt.”

Tasan puoli kuusi arkiaamuisin Risto käynnistää tietokoneen ja alkaa huolehtia, että tuotanto pyörii täysillä koko päivän ajan.

”Puolet työajastani kuluu tietokoneella. Elintarvikeala on muuttunut suuresti siitä, kun aloitin vuonna 1984. Tuotantolaitokset ovat vähentyneet ja robotit hoitavat monet työvaiheet. Tehtävien vaativuus ja kiire ovat lisääntyneet.”

Risto tietää, että ihmiset ovat nykyään vaativia perheen lemmikin ruoan suhteen

”Myyntivalttejamme ovat kotimaiset raaka-aineet, säilöntäaineettomuus ja tuoreus. Toivon, että alan osaaminen pysyisi Suomessa.”


Lemmikkien asialla
 

Suomalaisen työn puolesta

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.