Siivoa sinivalkoisilla

Ruokakaupassa käydessä on helppo poimia mukaan myös siivoustarvikkeet. Siivousvälineitä ja puhdistusaineita valittaessa kannattaa suosia suomalaisiin kotiin suunniteltuja tuotteita, kuten Siniä ja Kiiltoa.

Suomalaiset tuotteet on suunniteltu suomalaisiin koteihin

Suomalaiset siivousvälineet ja puhdistusaineet on kehitetty erityisesti suomalaisia koteja ajatellen. Jotta oman kodin pintamateriaalit säilyvät hyvässä kunnossa mahdollisimman kauan, kannattaa siivouskaapin puhdistusarsenaalissa suosia juuri kotimaisia tuotteita.

Oikeat työvälineet lattiapinnoille

Suomalaisille parketti- ja laminaattilattioille löytyvät omat siivousvälineensä ja puhdistusaineensa. Erityisesti parketti- ja laminaattipinnoille sopii nihkeällä pyyhkiminen miedoilla, tarkoitukseen sopivilla puhdistusaineilla. Saat mopista tai mikrokuituliinasta sopivan nihkeän kastelemalla sen vesihanan sijaan suihkepullolla suihkuttamalla. Laatta- ja kivilattiat kestävät hieman kosteampaa liinaa, mutta varsinainen märkäpesu sopii vain sellaisille märkätilojen pinnoille, joihin on tehty vesieristys.

Oikein valittu puhdistusaine helpottaa siivoamista

Erilaisiin likoihin ja erilaisille pinnoille kannattaa valita kullekin puhdistustarpeen mukaisesti oikea pesuaine. Oikeilla aineilla pinnat puhdistuvat helpommin ja lopputulos on raikas ja puhdas. Säännöllisessä kodin siivouksessa yleispuhdistusaineilla pärjää hyvin pitkälle, mutta esim. erilaisten lattiamateriaalien mukaan valittu pesuaine takaa että lattiamateriaali pysyy kauniina pidempään.

Esimerkiksi laminaattilattioita ei kannata pestä saippuapitoisilla pesuaineilla, sillä saippua kerääntyy helposti laminaatin pintaan. Perussääntönä kannattaa muistaa että saostumat vaativat yleensä happaman (pH alle 6) ja rasvainen ja pinttynyt lika puolestaan emäksisen (pH yli 8,5) puhdistusaineen. 

Ajoitus ja tuotteet ikkunanpesun A ja O

Likaiset ikkunat voivat viedä jopa 40% auringonvalon  tehosta. Ikkunat kannattaakin pestä huolella säännöllisesti. Pese ikkunat pilvipoutaisena päivänä uloimmasta ikkunaruudusta aloittaen. Lika lähtee ikkunoista parhaiten astian-, yleispuhdistus- tai ikkunanpesuaineella. Ikkunat voi pestä myös pakkaspäivänä, jos käyttää tähän tarkoitukseen sopivaa ikkunanpesuainetta. Ikkunanpesuun suunnitelluilla pesimillä ja kuivaimilla työ onnistuu kätevimmin.  

Jynssärit ja pesurit kylpyhuoneeseen

Kylpyhuone on yksi kodin eniten siivousta vaativista paikoista. Hyvät siivousvälineet eivät levitä likaa ja pesutilojen siivous onnistuu tehokkaasti ja ergonomisesti.Oikeilla pesuaineilla kalkkisaostumien ja laattasaumoihin jääneen lian poisto on helppoa. Lattiakaivon, suihkuseinän, wc-pöntön ja lavuaarin lisäksi myös laatoitetut seinäpinnat kannattaa välillä pestä. Pese kastellut seinäpinnat alhaalta ylöspäin. Näin likavesi ei jätä raitoja seinille. Huuhtele pinnat huolellisesti ja kuivaa ne ikkunakuivaimella.

Saunan puhdistukseen voi käyttää hieman ronskimpia otteita. Juuriharjalla tai saunan pesuun suunnitellulla laudepesurilla sekä saunapesuaineella tulee puhdasta jälkeä. Muista harjata puun syiden suuntaisesti ja edetä seinien pesussa alhaalta ylöspäin. Lian irtoamista edistää pintojen huuhtelu lämpimällä vedellä ennen puhdistusta, jolloin puun syyt aukeavat. Puun syyt suljetaan huuhtelemalla seinät pesun päätteeksi viileällä vedellä. Tuuleta sauna kunnolla pesun jälkeen, jotta sinne jää raikas tuoksu.

Tiskiharja

Tiskiharja on kätevä apuväline keittiössä niin normaalissa astioiden pesussa kuin rasvaisempien astioiden esipesussa. Laimennetulla astianpesuaineella saa rasvan irti astioiden lisäksi myös keittiön kaapeista.

Lattiamoppi

Lattiamoppia valitessa kannattaa kiinnittää huomiota mopin monikäyttöisyyteen. Muista myös pestä moppipää säännöllisesti pesukoneessa 60 asteessa, mieluiten pesupussissa.

Puhtaasti suomalaista työtä

Sini ja KiiltoClean ovat monelle tuttuja nimiä kaupan siivoustuotehyllystä. Pitkä historia, oman alansa asiantuntemus sekä merkittävä vaikutus paikalliseen työllisyyteen yhdistävät näitä suomalaisia perheyrityksiä.

Sini 

Sini on vuonna 1940 perustettu yritys, joka on Kokemäellä sijaitsevan tehtaansa ansiosta edelleen merkittävä työllistäjä Satakunnassa. Sini-konserniin kuuluvan Sinituote Oy tytäryhtiöineen on Pohjoismaiden johtavan siivousvälineyritys.

Tuttujen vaaleansinisten Sini-tuotteiden tavoitteena on tehdä suomalaisten kotien arjesta helpompaa. Yhteen välinevarteen sopivat kaikki kodin siivouksessa tarvittavat välineet. Kuluviin osiin, kuten moppeihin ja sienipesimiin, voidaan hankkia vaihto-osia. Tuotteet vat kestäviä ja pestäviä ja ne on valmistettu laadukkaista materiaaleista ympäristö huomioidan. Sini-tuote on myös suomalaisen suunnittelun taidonnäyte: tuotteissa yhdistyy käytännöllisyys, ergonomia sekä tyylikäs ulkomuoto. 

KiiltoClean Oy 

Hygienia- ja puhdistustuotteita kehittävä ja valmistava KiiltoClean Oy on osa vuonna 1919 perustettua Kiilto Family -konsernia. Kiilto Kodinhoitotuotteet kehitetään Lempäälässä ja Turussa ja valmistetaan Turun lisäksi Keski-Suomessa, Hankasalmella. Yritys työllistää Suomessa 198 henkilöä. 

KiiltoClean kehittää ja valmistaa kotimaisia puhdistus- ja hygieniatuotteita sekä kotitalouksille että ammattikäyttöön. Monelle tuttuja tuotemerkkejämme jo vuosikymmenten takaa ovat Erisan, Serto, Kiilto Kodinhoitotuotteet, Linna sekä Erioil. Kotimaisena toimijana KiiltoClean tuntee suomalaiset olosuhteet ja tuotteille asetettavat vaatimukset. Monet suomalaiset ovatkin saaneet Kiillon mainoslauseen mukaisesti todeta, että puhdas koti vetää puoleensa.

Kympillä lisää suomalaista 

Sini, KiiltoClean ja K-kaupat ovat mukana Sinivalkoinen jalanjälki kampanjassa. Jos jokainen suomalainen ostaisi kuukaudessa 10 eurolla lisää suomalaisia tuotteita ja palveluita, syntyisi Suomeen 10 000 uutta työpaikkaa. Suomalaisen työn tulevaisuus rakentuu suomalaisten omista valinnoista. Tule siis mukaan ja suosi suomalaista. 

Lue lisää kampanjasta ja mukana olevista yrityksistä täältä.

Sinivalkoisia Pirkka-tuotteita

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.
Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.