Ulkohuussi kesäiseksi

Keskikesällä useimmat kesämökit ympäri Suomen on laitettu juhlakuntoon ja juhannusvieraita odotetaan saapuviksi: terassit on lakaistu, grillit puhdistettu, sauna pesty ja mökki siivottu. Kesämökin wc:t ja ulkohuussit ansaitsevat myös siistin ulkoasun ja kesäisen ilmeen.

Tässä muutama vinkki ulkohuussin varustamiseen tarpeellisin suomalaisin tuottein.

Siivoa sinivalkoisilla välineillä

Oikeilla työvälineillä ja tehokkailla puhdistusaineilla ulkohuussin ja mökin wc-tilat saa helposti ja tehokkaasti siistiin kuntoon. Vaaleansiniset Sini-tuotteet ovat tuttuja suomalaisia siivousvälineitä. Turussa ja Hankasalmella valmistettavilla KiiltoCleanin puhdistusaineilla kesämökin puhdistus onnistuu lähes vaivatta.

Suurella osalla Sini- ja KiiltoClean-siivoustuotteista on myönnetty Avainlippumerkki.

Hygieniatuotteita ulkohuussiin

Jos mökille on kutsuttu myös pieniä vieraita, kannattaa wc-tiloihin varata varmuuden vuoksi muutama vaippa. Muumi Baby –teippivaipoilla ja Muumi walkers –housuvaipoilla myös pienet kesävieraat pysyvät tyytyväisinä. Vaipanvaihdossa erityisesti mökkiolosuhteissa on tärkeää huomioida hygienia. Varaa avuksi Delipapin Helmi Baby suoja-alusta ja Helmi Baby puhdistuspyyhkeitä.

Delipapin Muumi-vaipat on valmistettu Suomessa ja ne ovat ensimmäisiä lastenvaippoja, joille on myönnetty pohjoismainen Joutsenmerkki. 

Kesämökin hygieniatuotteisiin kannattaa varata myös suomalaisia Vuokkoset siteitä ja suojia. Vuokkoset Cotton-sarjan tuotteet on suunniteltu yhteistyössä Allergia- ja Astmaliiton kanssa erityisesti herkkäihoisille. Vuokkoset 100% Bio-sarjan tuotteet voi kierrättää myös mökillä, sillä ne kompostoituvat täysin.

Delipapin Vuokkoset siteet ja suojat on valmistettu Suomessa ja niille on myönnetty pohjoismainen ympäristömerkki Joutsenmerkki.

Säilytä siististi ja suojassa

Kesämökillä erityisesti ulkohuussissa wc-paperit sekä muut hygieniatuotteet kannattaa säilyttää esimerkiksi Orthexin kannellisessa kosteudenkestävässä säilytysastiassa. Käsienpesuvesi säilyy kätevästi vaikkapa Plastexin hanallisessa vesiastiassa. Umpinainen kannellinen säilytysastia sopii hyvin myös huussin kuivikkeen säilytysastiaksi. Käytä kuivikkeena esimerkiksi oksahaketta tai -silppua.

Sekä Orthexin että Plastexin tuotteet on valmistettu Suomessa ja niille on myönnetty Avainlippumerkki.

Kesälukemista

Vanhat Pirkka-lehdet ovat mitä mainiointa kesälukemista. Niistä saat myös kauniita sisustuskuvia vaikkapa ulkohuussin seinään. Jos nettiyhteydet toimivat kesämökillä, kannattaa Pirkka- ja K-RuokaPirkka-lehtiä lukea myös sähköisessä muodossa.

Kesäkukilla kauniiksiKesakukkia

Helppohoitoiset kesäkukat selviävät kesämökillä ilman päivittäistä hoitoa. Ulkohuussin kulmaa kaunistaa syksyn ensi pakkasiin asti kukkiva Pirkka tähtisilmä. Ulkohuussiin voi poimia myös kauniita luonnonkukkia tai pitää kuivakukkia tuomassa hyvää tuoksua.

Sinivalkoiset mökkituliaiset

Oletko saanut kutsun viettämään juhannusta tai kesäviikonloppua mökille? Iloisen mielen lisäksi kannattaa mukaan napata pieni tuliainen isäntäväelle. Katso hauskat ja käytännölliset vinkit suomalaisiin mökkituliaisiin!

Kympillä kuussa lisää suomalaista

Muun muassa Delipap, Sini, KiiltoClean, Plastex ja Orthex sekä K-ruokakaupat ovat mukana Sinivalkoinen jalanjälki kampanjassa. Jos jokainen suomalainen ostaisi kuukaudessa 10 eurolla lisää suomalaisia tuotteita ja palveluita, syntyisi Suomeen 10 000 uutta työpaikkaa. Suomalaisen työn tulevaisuus rakentuu suomalaisten omista valinnoista. Tule siis mukaan ja suosi suomalaista.

Lue lisää kampanjasta ja mukana olevista yrityksistä.

Ideoita kesämökille

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.
Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.