Uudenvuoden tinasta voit ennustaa ensi vuoden

Tinan sulataminen kuuluu monen perheen uudenvuoden perinteisiin. Sulatettu tina kaadetaan kylmään vesiastiaan ja muodostuvasta kappaleesta tulkitaan tulevan vuoden onnea, epäonnea ja tapahtumia.

Näin onnistuu tinan valaminen turvallisesti

Tinan sulattamiseen tarvitset tinakauhan ja tinaa sekä sangollisen tai suuren astian kylmää vettä. Tinan voi sulattaa takkatulen lämmössä tai vaikkapa kuumalla liedellä. Olethan varovainen, sillä sula tina on polttavan kuumaa! Suojaa käsivarret ja varpaat ja pidä huoli, että lapset ovat turvallisen välimatkan päässä kuumasta tinasta.

Anna tinan sulaa kauhassa kokonaan ja siirrä kauha varovasti kylmällä vedellä täytetyn astian päälle. Kaada sula tina nopeasti ja hallitusti astiaan. Jos lapset haluavat valaa oman tinansa, vastaa ensin itse tinan sulatuksesta ja kaatakaa sula tina veteen yhdessä kauhasta kiinni pitäen.

Tinasta ennustaminen

Tinasta voi ennustaa tulevan joko itse tinakappaleesta tai sen seinälle synnyttämistä varjoista. Kääntele kappaletta seinäpintää vasten hämärässä valaistuksessa ja katso, mitä varjot enteilevät.

Esimerkiksi lentokoneen tai laivan muotoinen tina voi ennustaa ulkomaan matkaa tulevan vuoden aikana. Tinakappaleen röpelöinen pinta taas ennustaa vaurautta. 

Muistathan, että tina pitää kierrättää oikeaoppisesti. Kerran valettua tinaa voi myös hyödyntää seuraavan vuoden ennustuksissa, kunhan muistaa erityisen varovaisuuden erimuotoisia tinan kappaleita sulattaessaan.