BATAATTI-SUOMI

Bataatti on viime vuosina kasvattanut suosiotaan suomalaisten ostoskoreissa. 42 % sanoo ostavansa tänä vuonna enemmän bataattia.* K-Plussa-asiakastietojen perusteella bataatti päätyy useimmiten lapsiperheen ostoskoriin. Bataattia ostetaan enemmän Etelä- ja Itä-Suomessa kuin Pohjois-Suomessa.**

K-ruokakaupoissa on kokeiltu myös värillisten, esimerkiksi purppurabataatin myyntiä. Ne ovat kiinnostaneet asiakkaita tänä vuonna, mutta niiden myynti on edelleen pientä oranssiin bataattiin verrattuna.

”Bataatin myynti on kasvanut tasaisesti jo useamman vuoden ajan. Suosion syynä on varmasti bataatin monikäyttöisyys, mutta erityisesti bataattiranskalaisten valmistaminen on lisännyt bataatin suosiota”, kertoo hedelmien ja vihannesten osto- ja myyntijohtaja Kenneth Forsman.

Nyt tulevat valmiit bataattiranskalaiset

Vielä tuoretta bataattia vauhdikkaammin bataatin suosio näkyy valmisruokien myynnissä. Helmikuun lopulla K-kauppojen pakastealtaisiin tulevat valmiit bataattiranskalaiset Pirkka-sarjaan. Valmiita bataattiranskalaisia ei ole aiemmin saanut ruokakaupoista.

”Suomalaiset kaipaavat vaihtelua perinteisiin makuihin perunan ja porkkanan tilalle. Suosituimmat bataattipohjaiset valmisruoat ovat bataattivuoka ja bataattisosekeitto. Molempien myynninkehitys on ollut noin 20 prosenttia viimeisen vuoden aikana”, kertoo valmisruoista vastaava osto- ja myyntipäällikkö Jarmo Hyvönen.

Bataatti-Suomi

 

 

*K:n ruokailmiöt -tutkimus
**Vuonna 2016 bataattia ostaneiden K-Plussa-asiakkaiden korostuminen alueittain. 

Kokeile näitä

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Anna palautetta

Mitä Suomi syö?

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.