Jäätelökansa nauttii kesästä

Me suomalaiset olemme jäätelönsyönnin Euroopan mestareita. Me syömme keskimäärin 12 litraa jäätelöä vuodessa. Samaan määrään eivät yllä edes jäätelön 1500-luvulla keksineet italialaiset. 

Plussa-datasta koottu graafi kertoo, että jäätelönsyönti lisääntyy meillä kesällä ja vähenee taas syksyä kohden. Erityisesti tuuttien, puikkojen ja muiden irtojäätelöiden myynti nousee kesän aikana. Myös sää vaikuttaa jäätelönsyönnin määrään: kesäaurinko ja lämpö houkuttelevat suomalaiset jäätelöaltaiden ääreen. Joko olet maistanut kesän 2017 uutuusjäätelöitä? Lue makutestin tulokset!

Jaatelo

Tunnetko jäätelösanaston

Perinteinen jäätelö valmistetaan jäätelökoneella, jolloin hidas jäätyminen ja jatkuva liike tekevät rakenteesta täyteläisen ja sileän. Kokeile esimerkiksi itse tehtyä vaniljajäätelöä tai rahkajäätelöä. Ilman jäätelökonetta valmistuu myös minttu-avokadojäätelö

Sorbetti valmistetaan usein vain marjoista, vedestä ja sokerista, joten se on maidoton ja ilman kananmunaa myös vegaaninen. Kuohkeuttamiseen voidaan käyttää vaahdotettua munanvalkuaisista. Kokeile mangosorbettia tai sitruunasorbettia.

Granita valmistetaan samoista raaka-aineista, mutta jäädytetään jäätelökoneen sijaan laakeassa astiassa. Jäädyttämisen aikana pintaa rouhitaan, jolloin lopputulos on suurikiteistä mehujäätä.

Semifreddo on italialaisen nimensä mukaan puoliksi jäätynyt. Se on kuin jäädytettyä moussea, eli rakenteeseen vaikuttaa vaahdotettu kerma. Suomalaiseen mauun sopivat mustikkasemifreddo ja puolukkasemifreddo.

Jäätelöreseptit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Lue lisää

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Mitä Suomi syö?

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Anna palautetta