NAPPAAKO TEILLÄ PÄIN KALA?

Suomalaisten luonnonkalojen suosio on kovassa kasvussa. Niitä ostetaan ja käytetään sekä kokonaisina että fileinä, grillattuna ja savustettuna. Savustettavaksi sopivat parhaiten rasvaiset kalat kuten siika, silakka, muikku, lahna, lohi ja nieriä.

Mutta mitä kotimaisia luonnonkaloja suositaan missäkin päin Suomea? Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä ja Pohjanmaalla kalasaaliissa korostuu ahven. Kuha nappaa Pirkanmaalla, Päijät-Hämeessä sekä Etelä- ja Pohjois-Karjalassa. Muikku pääsee lautasille Kainuussa ja Savossa, silakka Satakunnassa, Kymenlaaksossa ja Etelä-Pohjanmaalla. Made maistuu eniten ainoastaan Keski-Suomessa ja hauki Ahvenanmaalla. 

Kotimaisten luonnonkalojen lisäksi myös lohi on uudessa nousussa: erityisesti kotikokkaajia kiinnostavat helposti ja nopeasti valmistuvat valmiit lohimedaljongit ja fileepalat. Katso alta maistuvia kalareseptejä!

Kalakartta

*Vuonna 2016 kalaa ostaneiden K-Plussa-asiakkaiden korostuminen alueittain.

Kalasaalis lautaselle

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Anna palautetta

Mitä Suomi syö?

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.