Kartta

MISSÄ SUURIMMAT LAMPAANSYÖJÄT?

Karitsanliha on edelleen takuuvarma suosikkituote pääsiäisen ruokaostoksilla. Jopa 20 prosenttia suomalaisista sanoo ostavansa tänä vuonna enemmän karitsaa.* Karitsan myynti kasvaa kymmeniä prosentteja pääsiäisenä, kun tarkastellaan myynnin jakautumista vuoden aikana**. Pitkäperjantaista odotetaan viime vuoden tapaan vilkasta kauppapäivää. 

”Karitsa pitää pintansa suomalaisten pääsiäispöydissä ja sen käyttö kasvaa vuosi vuodelta. Kala on suosituin vaihtoehto karitsalle. Kasvisbuumin myötä myös lihan korvikkeita ostetaan yhä enemmän juhlapyhinäkin”, kertoo osto- ja myyntipäällikkö Jarmo Hyvönen Keskon päivittäistavarakaupasta.

Karitsanlihasta edelleen noin puolet myydään pääsiäisenä, vaikka sen kysyntä on kasvanut myös muina vuodenaikoina. K-Plussa-asiakkaiden ostoskoreissa karitsaa on todennäköisimmin Uudellamaalla, Päijät-Hämeessä ja Varsinais-Suomessa, vähiten Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa.

Lammaskartta

Kaupat auki pitkäperjantaina – ruoan verkkokaupan toimituksia testataan pääkaupunkiseudulla

Suurin osa pääsiäisen viettäjistä tekee ostoksensa kiirastorstaina, mutta myös pitkäperjantaista odotetaan vilkasta kauppapäivää. Ruoan verkkokaupassa vilkkaimman päivän pääsiäisviikolla odotetaan olevan kiirastorstaina. Pääkaupunkiseudulla testataan ensimmäistä kertaa myös pitkäperjantain toimituksia K-Citymarket Itäkeskuksessa. Todennäköisimmin ruoat verkosta tilaa pääsiäiseksi lapsiperhe, sillä heitä on palvelun käyttäjistä noin 70 prosenttia.


**K:n ruokailmiöt -tutkimus  
*Vuonna 2016 lammasta ostaneiden K-Plussa-asiakkaiden korostuminen alueittain.  

Lammasta ja karitsaa pääsiäispöytään

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Pääsiäinen

Anna palautetta

Mitä Suomi syö?

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.