MIKÄ LEIPÄ MAISTUU TEILLÄ PÄIN?

Ruisleipä valittiin 100-vuotiaan Suomen kansallisruoaksi, mutta maistuuko tämä tumma herkku teillä päin? Selvitimme Plussa-datasta* miltä näyttää leipä-Suomi.

Ruisleipä-Suomi sijoittuu Kainuun, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Kymenlaakson ja Pirkanmaan alueelle. Erilaiset sämpylät maistuvat erityisesti Lounais-Suomessa ja Hämeessä: Satakunnassa, Varsinais-Suomessa, Ahvenanmaalla sekä Kanta- ja Päijät-Hämeessa. Uusimaa ja Pohjanmaa ovat paahtoleipäisintä Suomea.

Maakuntaherkuista rieskat maistuvat erityisesti Lapissa ja Pohjois-Pohjanmaalla, karjalanpiirakat taas Pohjois-Savossa sekä Etelä- ja Pohjois-Karjalassa.

Leipakartta

*Vuonna 2016 leipätuotteita ostaneiden K-Plussa-asiakkaiden korostuminen alueittain.  

Haukkaa näitä

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Anna palautetta

Mitä Suomi syö?

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.