MIKÄ MELONI MAISTUU TEILLÄ PÄIN?

Plussa-datan mukaan* erilaiset melonit maistuvat ympäri Suomen. Emme suinkaan ole pelkkää vesimelonikansaa, vaan meille maistuu niin Galia, Cantaloupe kuin Piel De Sapo.

Uudellamaalla maistuu makea Piel De Sapo

Uudellamaalla, Pirkanmaalla, Kymenlaaksossa sekä Etelä- ja Pohjois-Savossa syödään erityisesti aromikasta ja makeaa Piel De Sapo -melonia. Se on herkullista viileänä sellaisenaan, salaateissa sekä lisäkkeenä grillatulle lihalle ja kanalle. 

Lapin, Kainuun ja Varsinais-Suomen suosikkimeloni sopii alkupalaksi

Makea ja aromikas cantaloupemeloni on herkullista sellaisenaan sekä erinomainen lisä salaatteihin. Näppärä alkupala valmistuu käärimällä parmankinkkua cantaloupemelonipalan ympärille. 

Kanta- ja Päijät-Häme ovat hunajamelonisimmat

Miedon makea hunajameloni on yksi tutuimmista melonilajikkeista. Se sopii hyvin erilaisiin salaatteihin sekä muihin jälkiruokiin. Hunajamelonista syntyy vaikkapa raikas  meloni-vihersmoothie.

Galia maistuu Pohjanmaalla, Keski-Suomessa ja Etelä-Karjalassa

Aromikkaan Galiamelonin kuori on verkkomainen ja kellanvihreä. Hedelmäliha on väriltään vaaleanvihreää. Galiamelonia käytetään viileänä sellaisenaan sekä salaateissa, alkupaloissa ja lihan lisäkkeenä. Galiaa kannattaa kokeilla myös hedelmäsalaatissa.

Satakunnan suosikkimelonista syntyy vaikka pizza

Tuttu vesimeloni maistuu erityisesti Satakunnassa, Etelä-, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla sekä Pohjois-Karjalassa. Makea ja mehukas vesimeloni maistuu sellaisenaan ja sopii mainiosti salaattiinhedelmäsalaatteihinjäätelön kera ja juomiin. Vesimelonista syntyy myös makea vesimelonipizza.

 

Tunnetko jo Okashin ja Jimbee-melonin? Lue lisää eri melonilajikkeista >

*Vuonna 2016 meloneja ostaneiden Plussa-asiakkaiden korostuminen alueittain.  

Maistuuko meloni?

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Lue lisää

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Anna palautetta

Mitä Suomi syö?

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.