Kartta

RUOKATRENDIT KARTALLA - MIKÄ ON POP TEILLÄ PÄIN?

Kesko teetti laajan tutkimuksen vuoden 2017 ruokatrendeistä ja -ilmiöistä. Tutkimuksen tuloksista käy ilmi, mitä suomalaisten ostoskoreista löytyy vuonna 2017.

Yli puolet suomalaisista aikoo vielä nykyistä aktiivisemmin edistää omaa hyvinvointiaan arjen ruokavalinnoilla tänä vuonna. Kasvisten käytön lisääminen ruokavaliossa ja kasviproteiinituotteiden suosio jatkuvat koko Suomessa. Hyvinvoinnin megatrendiin kuuluvassa täsmähyvinvoinnissa mennään itselle räätälöityyn, omaan ruokavalioon. Ilmiö on saavuttanut Etelä-Suomessa jo vakiintuneemman tilan ja esimerkiksi joustava kasvissyönti lisääntyy voimakkaammin Länsi-Suomessa.

Suomalaiset kertovat arvostavansa arkea helpottavia ratkaisuja, mutta samalla 43 % haluaa valmistaa parempaa arkiruokaa. Takeawayn tai muiden mukaan otettavien ruokien kasvua on nähtävissä hieman enemmän pohjoisessa ja idässä. Etelässä suositaan laadukkaita puolivalmiita. Ruoasta haetaan myös yhä enemmän yksilöllisyyttä korostavia asioita ja elämyksiä. Uusia makuelämyksiä ja ruokaseikkailuja etsitään erityisesti Länsi-Suomessa.

Tiedostava kuluttaminen koskettaa ihmisiä ympäri Suomen. Eettisen ruoan suosiminen kasvaa erityisesti Helsinki-Uudellamaalla ja hävikkiruoan ja fiksun kuluttamisen ilmiöt idässä ja pohjoisessa.

Katso kartalta, mitkä ruokatrendit ovat voimakkaimmin kasvussa missäkin päin Suomea ja lue koko K:n Ruokailmiöt -raportti >>

Trendikartta

Missä tykätään eniten mistäkin ja kuinka teillä päin? Avaa muut kartat ja katso mitä Suomi syö!

Simakartta >>
Luomukartta >>          
Parsakartta >>
Salaattikartta >>

Kurkumakartta >>
Persimonkartta >>
Pienpanimo-olutkartta >>

Mitä Suomi syö?

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Anna palautetta

Mobiilisovellus